Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

13.6.2007

Kimmo Helistö HorisontissaKimmo Helistö on monikasvoinen mies. Hän on paitsi poliitikko, myös kaupunkikulttuurin moniottelija: tuottaja, dj, radiojuontaja ja ex-punkkari.

Kuva: Arend Oudman

Kimmo on paitsi Vihreiden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen, mutta hän esiintyi horisonttilaisten tentattavana erityisesti kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä. Perusoptimistiksi tunnustautuva Kimmo piti taistelua Malminkartanon metsän pelastamiseksi jätemaapeikkoja vastaan näillä näkymin voitettuna, ja hän toivoi malminkartanolaisten jatkossakin pitävän metsänsä puolta, korostaen asukasaktivismin merkitystä elinympäristönsä jatkuvan elinvoimaisuuden turvaajana.

Joukkoliikenne -ja fillarimies Kimmolta udeltiin myös liikenneasioista. Keskustatunneliin hän suhtautui kriittisesti, pitäen sitä kalliina hankkeena, jonka yhteys kävelykeskustan toteuttamiseen ontuu ja jonka varjolla joukkoliikenteeseen panostaminen kärsii. Kimmo vahvisti Horisontissa vierailleen Paavo Arhinmäen sanoman Kehä kakkosen linjaussuunnitelmien tämänhetkisestä vaiheesta: oletettavasti se tullaan vetämään tunneliin Malminkartanon alta ja se tullee päättymään Nurmijärven- eli Hämeenlinnantiehen.

Muista malminkartanolais-kaarelalaisittain liikenteellisistä lähes ikuisuusaiheista Kimmolta penättiin kantaa Pasuunatien mahdolliseen jatkeeseen Mätäjoen yli Kartanonkaarelle. Vannoutuneelle ajokortittomalle joukko- ja kevyenliikenteen miehelle asiassa on kaksi puolta. Yhtäältä uusi tieyhteys voisi mahdollistaa lisääntyvää läpiajoliikenne mutta toisaalta nyt jo muutenkin ajoittain varsin ruuhkaisten Vihdin- ja Nurmijärventien kautta useita kilometrejä koukkaavan matkan lyheneminen pariin sataan metriin vähentäisi huomattavasti liikennettä ja päästöjä. Tähän muna -vai kana -kysymykseen Kimmo ei suoralta kädeltä uskaltanut muodostaa lopullista kantaansa, mutta lupasi perehtyä asiaan lähemmin.

Herätteeksi jäsenkahveille kokoontuneille Kimmo piti pikagallupin siitä, tarvittaisiinko Helsingin seudulla yksi vai neljä kaupunkia. Suurin osa vaikutti olevan vakuuttuneita siitä, että yksi kaupunki piisaisi ja että se kaupunki olisi Helsinki. Vastakkaisissa vaakakupeissa mielipiteen muodostuksessa painavat tietystikin identiteetti ja palvelujen käytön ja liikkumisen arkiset kysymykset.

Kulttuurituottaja Kimmo on viime aikoina laajentanut toimialojaan ryhtymällä helsinkiläisten puhdistajaksi; hänestä on tullut Helsinginkadun varrella sijaitsevan Arlan saunan yrittäjä. Saunan Kimmo näkee kaupunkikulttuurin muotona; kaupunkilaisen viihtyisän yhdessäoleskelun paikkana ja sosiaalisten verkostojen luojana, vähän samalla tavalla kuin Horisontinkin. Mikäli horisonttilaisia sattuisi saunottamaan, Kimmo saunottaa!

Juttu julkaistu alunperin Horisontin uutisarkistossa. Alkuperäisen jutun voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja: