Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

19.9.2012

PORVOO ON MAHDOLLISUUS – Vihreiden kuntavaaliohjelma Porvoossa

-Porvoo on mahdollisuus elää paremmin. Porvoossa toimitaan pitkäjänteisesti panostamalla ennaltaehkäisyyn. Peruspalveluiden turvaamiseksi maltillista veroäyrin nostoa voi harkita.

- Porvoo on mahdollisuus tehdä työtä ja yrittää. Yrittäjä ansaitsee tukipalveluita, kuten toimipaikkarekisterin, myös tulevaisuudessa.

- Porvoossa, Porvooseen ja Porvoosta on mahdollista päästä paitsi autolla, myös jalan, pyöräillen, bussilla ja tulevaisuudessa ehkä myös junalla. Haluamme Porvooseen lisää liittymäpysäköintiä, mahdollisuuden vaihtoon yhdellä matkalipulla ja pyöräteitä suurimpiin kyliin.

- Porvoo on mahdollisuus lapsille ja nuorille. Porvoossa voi harrastaa ja opiskella.

- Porvoo on mahdollisuus elää kestävästi. Porvoossa on mahdollista kierrättää, luomuviljellä ja nauttia kauniista luonnosta muuallakin kuin kansallisessa kaupunkipuistossamme. Porvoo on reilu kaupunki, joka tekee hankintansa kestävästi.

- Porvoossa on mahdollisuus elää ja asua kohtuuhintaisesti. Porvooseen tarvitaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja myös erityisryhmille.

- Porvoo on mahdollisuus myös tuleville porvoolaisille. Porvooseen on houkuttelevaa muuttaa.

- Porvoo on mahdollisuus laulaa, soittaa, tanssia, piirtää, kirjoittaa, maalata ja liikkua. Porvoo on kulttuurikaupunki, jossa on voi nauttia kulttuurin hedelmistä ja toteuttaa itseä. Porvoossa on toimiva kirjasto, treenikämppiä, esiintymistiloja ja ateljeita.

- Porvoo on mahdollisuus vammaiselle, vanhukselle ja maahanmuuttajalle. Porvoo on kaikkien ihmisten esteetön kaupunki.

- Porvoossa on mahdollisuus elää kahdella kielellä ja kaksikielisenä. Porvoossa monikulttuurisuus on rikkaus.

- Porvoo on mahdollisuus tehdä toisin. Porvoossa suhtaudutaan hallinnollisiin rakenteisiin ennakkoluulottomasti, porvoolaisten palvelut ovat pääasia. Yhteiset palvelut ovat kaikkien saavutettavissa, eikä niitä hajasijoiteta moottoriteiden varsiin.

- Porvoo on houkutteleva, hyvämaineinen ja reilu työnantaja. Osaava ja motivoitunut henkilökunta luo hyvinvointia.

- Tämä kaikki on mahdollista. Se on sinusta kiinni!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Porvoo on houkutteleva, hyvämaineinen ja reilu työnantaja"
Onko siis 2 Porvoota olemassa?
Porvoo on ainutlaatuinen tapaus kun irtisanoi henkilökuntaa 2011 vaikka talous on kohtalaisen hyvä 2010-2012.
Koska samat johtajat ovat edelleen vastuussa niin johtopäätös ei voi olla että kysymys olisi reilusta työnantajsta.

Unknown kirjoitti...

Tämä on meidän tahtotilamme: haluamme, että Porvoo on tällainen. Esitämme ohjelmassa siis visiomme haluamastamme kaupungista.