Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

13.9.2012

Vastaukseni MTV 3:n vaalikoneeseen

Vastaukseni Maikkari kolmosen vaalikoneeseen voi lukea klikkaamalla allaolevaa linkkiä.

http://player.zef.fi/mtv3/ajax/comparison_js.php?nid=53098&s=rnqgt6ue1fb59bggjviimef5h6

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Osa noista nyt on just sellaisia, joihin Vihreän on vaan pakko sanoa "jees", kuten esim. "kotikunnassani ei ole riittävästi monikulttuurisuutta". Mutta sitten muista olen jokseenkin samaa mieltä.

Selvä eromme on siinä, että pidät kunnanvaltuutettuja tärkeämpinä kuin kansanedustajia, VAIKKA enemmistö kuntien menoista säädetään jo eduskunnassa. Siellä aiotaan päättää jopa henkilömäärät vanhustenhuoltoon, siellä säädetään päivähoidosta, terveyskeskusmaksuista jne. Eli ainoa mistä kunnanvaltuutetut voivat päättää ovat sellaiset asiat, että ylitetäänkä nuo palvelutasot (eli otetaanko velkaa) vai koitetaanko rypistää eteenpäin ja luotetaan kunnan asukkaiden terveeseen järkeen.

Tänään Ylen radiouutisissa joku vanha sotaveteraani totesi, että jos ei valtiolla ole rahaa heidän kuntoiutukseensa, niin kyllä hän sen hyväksyy. Kuinka moni nykynuori ajattelee samalla tavalla, vai alkaako hän sönköttää jotain sellaista, että "minä tiedän minun oikeuteni" ja haluaa lisää itselleen.

Pidän sinua ihan järkevänä ihmisenä, ja siksi ihmettelen, miksi ihmeessä kannatat sitä tulontasauksen määrää, joka meillä nyt on. Energiakysymys on asia erikseen. Siitä voisit kirjoittaa blogiisi. Samnoin kuin siitä, että loppuvatko luononvarat, kuten Vihreät uskovat.

Unknown kirjoitti...

En sanonut valtuutettujen olevan tärkeämpiä kuin kansanedustajien vaan että heidän päättämänsä asiat koskevat konkreettisemmin ihmisten arkea. Vähän tarkkuutta siis.

Tulontasauksesta: jos yksi ihminen ei voi tulla yhdellä palkalla toimeen, silloin veroprogressio on paras keksitty keino rahoittaa julkiset palvelut, jotka koskettavat muuten suurituloisiakin.

Energiapolitiikasta kannattaa katsoa allaoleva blogilinkki:

http://perukangas.blogspot.fi/2012/04/ydinvoima-on-vaihtoehto.html

Mitä luonnonvaroihin tulee, niin tietenkin uusiutumattomat luonnonvarat loppuvat ja uusiutuvat uusiutuvat. (toistoa, tiedän). Oma juttunsa on sitten, uusiutuvatko ne siinä tahdissa että nekin eivät ehdi loppumaan kesken.

Kumitonttu kirjoitti...

Tulontasauksesta: jos yksi ihminen ei voi tulla yhdellä palkalla toimeen

Hassua. Miten ihmiset selvisivätkään vielä 30 vuotta sitten ilman sosiaalitukea. Niinkin äskettäin kuin 80-luvulla sosiaalituen hakemista paheksuttiin. Nyt sen puolustamisella menee moni valtuutettu läpi. Sinä mukaan lukien.

Jos pääset läpi, kuten uskon, mennään kaffeelle ja keskustellaan kasvotusten näistä lisää.

Kumitonttu kirjoitti...

Michael, toivottavasti et koe minua röyhkeänä kun pyydän, että lisää minut sinun linkkilistaasi. Ei sieltä varmaan kukaan äänestäjäsi toista kertaa blogissani vieraile, mutta anna edes mahdollisuus.

Unknown kirjoitti...

Tiedän, että on ristiriitaista kuuluttamani moniäänisyyden kanssa, jos en näin tee. Haluan kuitenkin itse valita, millaisille foorumeille sallin linkin. Jos lisäisin sinut linkiksi, tällöin joutuisin nimeämään sen kriittiseksi blogiksi tai peräti kriittisen hovisparraajani blogiksi, enkä haluaisi myöskään luoda asetelmaa, jossa minä edustaisin aina varmaa oikeutta ja totuutta ja sinun blogisi sen antiteesiä. Se ei olisi oikeudenmukaista enkä halua jo otsikkotasolla olla jotakin vastaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Ok, ymmärrän.