Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

7.9.2012

Arkisilla teoillako pelastetaan nuoret, herra tasavallan presidentti?

Herra tasavallan presidentti, täälä nuori. Olen iloine, et Te ootte huolestunut minusta. Ei mul menekkää nii hyvin. Mä en tiiä, mikä mua kiinnostas, vai kiinnostasko mikään. Ja onx sil ni välii. Mutsistakaan ei o apuu ku se on kuollut, ja fatsi juopottelee sen uuden muijansa kanssa niin ettei siel kotona voi olla.

Kun Te, herra tasavallan presidentti, sanoitte, et jokane vois tehä sellaisii arkikeijoja, mun faija on kyl ihan keijo. Aikaa sillä kyl olis, sen jälkeen ku se dokas ittensä siitä ratikkakuskin pukilta. Mut kaiken se dokaa alas nii et sil ei o fyrkkaa. Mun skittankin se vei kaniin. Kuulemma vanhemmat osaa kaikenlaisia, niinku hakata puita ja tervata venettä ja rasvailla suksii. Ei mun faija ainakaan. Se on ihan tumpelo. Kerran se teki mulle kaarnaveneen. Sillonki leikkas sormensa ja joutu päivystyxee. Ja sillä on aina kohmelo. Mutta kai se on vissiin uusavuton.


Herra tasavallan presidentti, Te sanoitte, et meitä pitäs suojella harhaanjohtavilta merkeiltä, kuvilta, mainoksilta, väkivaltaiselta ja pornografiselta kuvastolta, jota näkee lehdissä, telkkarissa ja netissä. Kun me mennää ostaan energiajuomii, siel ne lehdet o. Menkää ottamaan ne pois, herra tasavallan presidentti. Samalla voisitte vaikuttaa siihen Yleisradion hallitusneuvotteluun vai mikä se nyt onkaan, että laittavat niille alastomille tädeille siellä telkkarissa lisää vaatteita ettei niille tu kylmä ja ottaa niiltä sediltä siel telkkaris ne pyssyt pois.

Herra tasavallan presidentti, Te sanoitte ettei meille pitäs antaa viinaa, et me ei saatas edes nähä sitä. Voisitteko Te käydä avaamassa ne korkit ja kaataa ne viemäriin? Mä joskus löysin mu faijan piilon mut se veti mua dunkkuun.

Te sanoitte, et meille pitäs antaa duunii. Ne sanoo, et se ei kannata, siel töis. Ne haluaa jonkun, jota ei tartte opettaa kädestä suuhun. Ja silloin menee sen työaika, joka opettaa, ja sit meille pitäs maksaa jotai palkkaaki. Ei taida oikein kannattaa. Saisko tähän jotan oppisopimustukee tai vastaavaa?

Mä en oikein tiä, miks pitäs opiskella ku ne ei ota töihi. Ja ku faija on myyny ne mun kirjatki.

Mä kuulin koulus, et tää on hyvinvointivaltio. No, mun faijalla on ainaki aina ihan ***nmoinen darra. Eikä siellä himassa ny o niin kivaa. Kyl mä ymmärrän. Pitäs varmaan saada uus faija, tai jotai.

Mä katoin yhen leffan, jos kerrottii köyhist ihmisist, sellaisist ku me. Paitsi että niiden faija ei dokannu ja hakannu. Niillä ei ollu varaa lääkäriin eikä leluihi. Ne asu Amerikassa. Joskus joku punanen risti tai joku jeesusjärjestö kävi heittämässä niille jonku satukirjan tai villapaidan, muuten se oli siinä.  Onko ne niitä satumaisii tekoi, herra tasavallan presidentti?

Te sanoitte, että verkkokeskustelussa voi jakaa näitä arkikeijoja. No, emmä mitään jaa. Ku ei mulla o niitä keijoja, ja Tehän sanoitte, ettei sinne nettiin pidä mennä ku siellä o vaarallist. Mut onneks on ne nuorisotutkijat ja poliitikot, ni tulee munki ääni kuullux.

Ei olis tarttenu teidän, herra tasavallan presidentti, kutsua niitä ryhmilöitä. Mä olisin voinu antaa kaiken tän melken ilmaseks. Jos vaikka leffalipun olis saanu. Tai uuden skittan sen tilalle, jonka faija vei sinne kaniin. Tai vaik uuden skeittilaudan.

Ei kommentteja: