Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.9.2012

Muistamattomia valtuutettuja hortoilee Keskuspuistossa

Helsingin Keskuspuistoon, Lääkärinkadun alueelle, juuri vaaksa "väärään" virallisen Keskuspuiston reunasta suunniteltu Kaupunkivilla-alue (joka on kauniimmin paketoitua ***:a) voitaisiinkin rakentaa nyt virallisen Keskuspuiston puolelle, suunnittelualueesta muutama piiru poispäin ihmisen suunnasta, Laaksoon päin. Tämä olisi Keskuspuiston osayleiskaavan korvanneen Yleiskaava 2002:n vastaista, Keskuspuistoon rakentaminen. Jotta kukaan ei "huomaisi" tätä huijausyritystä, samalla korvikkeeksi kiistanalainen Sherwoodin metsä eli Neljän hehtaarin puisto, johon niiden ökypönttöjen piti alun alkaen tulla, voitaisiinkin liittää Keskuspuistoon. Näin minulle kertoi Tuck-munkki, joka oli kuullut tiedon metsän pikkulinnuilta itseltään, jotka väittivät alueen suunnittelusta vastaavan arkkitehdin valmistelevan tätä kaappausta.

Tämä koplaus osoittaisi, että ainakaan Helsingissä kaavoitusvalta ei ole kuntalaisten valitsemilla luottamushenkilöillä vaan virkahenkilöillä.

Ainakaan se ei ole luottamushenkilöillä. Tästä osoituksena se, että eräs demarivaikuttaja taannoin koetti kaupitella minulle tätä samaa virkahenkilön valmistelemaa kaappausta, kysyen, kelpaisiko se edustamilleni kansalaisille. No, ei kelpaa. Kun ei ollut mandaattia myydä sitä. En ota varastettua tavaraa vastaan.

Tasavallan presidentin mukaan syrjäytyneet pitää viedä metsään. Ihan skutsissa nämä luottamushenkilöt kyllä ovatkin. Ja syrjäytyneitä kunnallisesta vallankäytöstä, kun luulevat että heillä on valtaa myydä tavaraa jota eivät omista.


Eräs toinen demari, joka on erikoistunut aitojen keräilemiseen, yritti aitoa kerran Eduskuntaan Keskuspuistolla (jossa voi harrastaa vain maastojuoksua). Kun sitten tiedustelin häneltä, missä tämä Keskuspuisto, jossa hän harjoitti ruumiinkulttuuria, sijaitsi, hän kävi sen tarkistamassa luotettavasta tietolähteestä, aktivistin ylläpitämästä puolueettomasta blogista.

No, ei yksin demareita voi syyttää muistinmenetyksestä. Meillä on mahdollista päätyä urheiluministeriksi, unohtaen omat valtuustossa tekemät pontensa, joiden mukaan Helsingin Keskuspuistoon ei tule rakentaa. Tämäkin tapaus vahvistaa sen, että meillä Suomessa pitäisi poistaa tuplamandaatit, puhumattakaan triploista. Ei voi ministeri muistaa, mitä kansanedustaja teki ennen kuin hänestä tuli valtuutettu.

Jos joku löytää eksyneen poliitikon metsästä, ottakaa se pois sieltä. Tai menkää ainakin juttelemaan sille. 

3 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Millä perusteella porvoolainen vihreä on kiinnostunut helsinkiläisten demarien tekemisistä.
Eikö olisi parempi taistella kotikuntasi RKP:n rasismia vastaan?

Tomi kirjoitti...

Kun asuin Helsingissä, niin huomasin, että siellä oli yllättävän paljon korpea.
Nyt Helsingissä on tilanne on se, että pienituloisilla (esim kaupungin työntekijöillä) on vaikeuksia löytää kaupungista kohtuuhintaisia asuntoja.
Tämä kielii siitä, että kaupungissa on liian vähän vuokra-asuntoja.

Joten Helsingin metsistä voitaisiin luopua asuntojen tieltä.

Michael Perukangas kirjoitti...

En ole nimby, eikä maailmani ole rajoittunut Porvooseen. Anna esimerkki rasismista, en tiedä sellaisesta.

Toiseen kommenttiin: jos koko Suomi olisi asutettu Helsingin tiheydellä, täällä asuisi saman verran kuin Intiassa. Joten se siitä skutsista. Toiseksi, ei metsään mitään sosiaaliasumista tule. Ne "kaupunkivillat" lähtenevät 7000 €/neliömetristä, joten eivät ne ratkaise kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen pulaa.