Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

30.9.2012

Kokoomus kannustaa lorvailuun ja kurittaa terveitä

Kokoomuksen puoluevaltuusto hyväksyi aloitteen, jonka mukaan ensimmäinen sairauspäivä on palkaton. Kokoomuksessa ei välitetä ymmärtää sitä, että erityisesti matalapalkka-aloilla sairastavuus on suurta, esimerkiksi hoito- ja kasvatusaloilla, joissa ollaan päivittäin tekemisissä ihmisten kanssa. Ei Kokoomuksessa myöskään ole ymmärrystä sille, että moni töissäkäyvä tienaa pakollisten maksujen - asuminen, työmatkat, puhelin, sähkö, elatusmaksut - jälkeen nipin napin toimeentulominimin verran. Jos senkään.

Minä en ole ollut elämässäni sairaslomalla juuri koskaan. Jos hyvin harvoin esimerkiksi flunssa minut yllättää, tyypillisesti selviydyn siitä yhden päivän levolla. Juuri sen yhden päivän Kokoomus nyt panee verolle. Kokoomuksen mielestä olisi siis kannattavampaa jäädä vaikka kahdeksi viikoksi vetelehtimään ja se katsoo tarpeelliseksi rangaista perustervettä, pienituloista ihmistä, joka on tähän mennessä ollut säädyttömän terve. Ei ole siis kannustavaa parantua nopeasti, vaan samalla lusimisella voisi sitten olla saman tien kotona napanöyhtäilemässä ja katsomassa dvd-bokseja oikein koko rahan edestä.

Ja on sillä yhden päivän palkalla väliä. Minun noin 600 euron nettotuloistani se tarkoittaa noin 70 euron vähennystä. Yhden päivän sairauspäivärahakarenssi muodostaa nettotuloistani noin 12%.  Tiedoksi tämä teille, Kokoomus. Ja kiitti ***:sti.

Ei kommentteja: