Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

7.6.2007

Huuhkaimia ja kulttuuripedofiliaaHyypiä Suomen puolustuksen lukkona
Vaikka ihminen kuinka kovasti on yrittänyt nostaa itsensä luonnonlakien yläpuolelle, luonto toisinaan muistuttaa olemassaolostaan ja samalla antaa meille ihmisille suhteellisuudentajua. Eilen sain 35 tuhannen muun kanssatodistajan (svetisismi, mutta menköön, luultavasti bokmål-kielikylpyni on korruptoinut kielikorvani) kanssa tästä muistutuksen valtaisan huuhkajan muodossa, joka näytti erehdyttävästi Rivaldo-kissaltani. Hieman väsynyt jättiläislintu otti valtavilla siivillään kunniakierroksia kentän ympäri, siipien huminan miltei kuuluessa B-katsomon riville 35. Vaikka monet urheiluun liitetyt kliseet - kuten maailman "nuorison" rauhanomainen yhdistäminen - ovatkin kulunutta markkinakamaa, oli hienoa havaita kuinka yksi lintu, joskin suuri ja majesteetillinen sellainen, keskeytti pelin ja vei kaikkien paikalla olleiden huomion. Ennen en ole huuhkajaa nähnyt, ja tällainen ilmestys tekee pienen ihmisen kiitolliseksi. Huuhkaja näytti olevan Suomen joukkueen onnen- ja belgialaisille pahanilmanlintu, sillä pian katkon jälkeen peli oli Suomen.

Pahinta kuitenkin oli ämyreistä kovalla metakalla ainakin kolmeen otteeseen pakkosyötetty mainos, jossa pikkutytön äänellä selitettiin, että tällä ja tällä yrityksellä on toimipisteitä jo yhdeksessä maassa. Lapsien - etenkin älyllinen - aliarvioiminen on valitettavan yleistä, mutta aikuisten asioista pitäisi puhua aikuisten suulla, ja liike-elämän kyyniteetit pitäisi totisesti jättää aikuisille, jos heillekään. Lapsityövoiman käyttö on kansainvälisillä sopimuksilla kielletty, samoin lapsien seksuaalinen hyväksikäyttö on kielletty niissä maissa, joissa on vallalla länsimainen käsitys ihmissuhteesta kahden aikuisen välisenä molemminpuolisena sopimuksena; lisäksi sopisi toivoa että myös kulttuuripedofilia kiellettäisiin laissa. Alaikäisille ei ole lain mukaan mahdollista omaksua muita toimintarooleja liike-elämässä muutoin kuin käteiskaupan kuluttajina ilman vanhempiensa suostumusta, joilta on tainnut hieman harkintakyky pettää.
Meiltä aikuisilta toivoisi myös medianlukutaitoa; itse kieltäydyn systemaattisesti ostamalla tuotteita, joiden mainostaminen ei noudata reilun pelin sääntöjä. Kulttuuripedofilian lisäksi ottelussa nähtiin lipunraiskausta; itse poistin Suomen lipun varresta olutsponsorin viirin.PS. Vaikka Sami Hyypiä oli pelikiellossa, Hyypiä kuitenkin puolusti urheasti Suomen maalia. Huuhkajahan tunnetaan myös vanhalla nimellä hyypiä.
PS2. Perinteistä Sheffield Wednesday -joukkuetta kutsutaan lempinimellä The Owls. Eilenkin oli keskiviikko, ja pöllökin nähtiin.
PS3. Ottelu päättyi Suomen eduksi 2-0, ja näin Suomi säilytti vielä oljenkorren kesän 2008 EM-kisoihin.


Kuvalähde ja juttu "Bubi Hyypiän" tämänpäiväisistä liikkeistä löytyy allaolevasta linkistä:Huuhkajan lentoa voi ihailla klikkaamalla otsikkoa, josta pääsee You Tube -sivustolle, jolta löytyy useita klipsejä.

Ei kommentteja: