Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

18.6.2007

Kulttuuri on (hengen) viljelyäKuva: Nella Keskisarjan ympäristöteos "Risujen silta" ympäristötaidenäyttelyssä Skutsi kesällä 2005. Kuvalähde www.skutsi.net

Sosialidekantteri, vai oliko se sosialidegeneratiivisen puolueen kansanedustaja Jouko Skinnari ehdotti, että apurahansaajien, dvs. esimerkiksi taiteilijoiden ja tieteentekijöiden eläketurva pitäisi saada kuntoon. Tämä tapahtuisi hänen mukaansa siten, että edellämainitut tulisi kytkeä maatalousyrittäjien eläkejärjestelmän, MyEl:in piiriin. Kuten tunnettua, sanoilla "kulttuuri" ja "maanviljely" on molemmilla sama historiallinen kantamuoto, kulttuuri. Monissa sivistyskielissähän maanviljelyä tunnetusti kutsutaan "agrikulttuuriksi"; ehkä Skinnarilla oli tämä mielessään, kulttuuri hengen viljelynä, ja tässä hän osoittaa poliitikoksi harvinaislaatuista kulttuurin ymmärrystä. Apuraha on sitten kulttuurinviljelijöiden apulantaa, hjälpskit på svenska.

Apurahansaajat ovat perustaneet puolueista riippumattoman Tatusotu -ryhmän, jonka blogikeskustelua tästäkin aiheesta pääsee seuraamaan klikkaamalla allaolevaa linkkiä:

http://www.tatusotu.blogspot.com/

Ei kommentteja: