Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

5.6.2008

Laajasalon luonnon puolestaTämän risteyksen pitäisi merkitä kaavoitusalueen rajaa. Risteyksestä oikealle alkaa öljysataman alue, joka alunperin oli Yleiskaava 2002:ssa osoitettu kaavoitettavaksi, mutta myöhemmin myös vasemmanpuoleinen Stansvikin alue on ujutettu mukaan.

Eilen, 4.6, illalla kello 18 pidettiin Stansvikin ravintolassa, Laajasalossa, asukastilaisuus, jossa selostettiin Kruunuvuorenrannan alueen kaavasuunnitelmaa.
Asia kiinnosti paikalle kokoontunutta noin 50 laajasalolaista, jotka kaikki olivat kriittisiä suunnitelmaa kohtaan.

Alunperin vain väistyvän öljysataman alueelle tarkoitettu asuntokaavoitus vaarantaa arvokkaan Kruunuvuorenlammen, pirstoo kansallisen kaupunkipuiston kriteerit täyttävän Helsinkipuiston rannoiltaan; lisäksi se lisää väistämättä liikennettä alueella ja Stansvikinniemen arvokkaan harjumaiseman kulumista. Lisäksi kaavasuunnitelma pakottaa monet luopumaan kesämökistään.

Mielipiteet kaavoituksesta tulee toimittaa 13.6. kaupunkisuunnitteluvirastoon joko kirjeitse tai sähköpostilla.

Lisätietoja alueen kaavoitussuunnitelmista saa allaolevista linkeistä:

prokruunuvuori.blogspot.com
ja kaupunkimetsa.blogspot.com

Ei kommentteja: