Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

2.1.2010

Kokoomuslainenkin saa olla homo

Norjassa kaksi suhteellisen johtavaa kokoomusmiestä - entinen Oslon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Erling Lae ja pitkäaikainen parlamentaarikko ja ex-valtiovarainministeri Per Kristian Foss - on homoseksuaaleja. En tiedä, milloin he ovat "julistautuneet" homoiksi, mutta heidän taipumuksensa on yleisesti tiedossa, eikä siitä tehdä sen erityisempää numeroa, mitä nyt joskus mainitaan.

Tässä asiassa Suomi on jäljessä Norjaa. Vai voisitko ajatella, mitä tapahtuisi esimerkiksi jäähallimies Harry Bogomoloffin tai upseerismies Risto Rautavan poliittiselle uskottavuudelle, jos jompi kumpi heistä tulisi kaapista? Viiteryhmien olisi sitä hankalaa niellä. Vihreän tai vasemmistoliittolaisenhan sopii olla hinureita, epäilyttäviä sivariprekaariloisia joka tapauksessa, mutta Suomi antaa odottaa edelleenkin ensimmäistä porvarihomoaan.

1 kommentti:

Aija kirjoitti...

Hei, onneksi ei oikeastaan tarvitse enää odottaa. Setan hallituksessa on ollut viime vuosina useita kokoomustaustaisia henkilöitä, ja ymmärtääkseni kokoomuksessa toimii nykyään puolueen sisäinen lhbt-verkosto.

Se on kyllä totta, että julki- tai julkkiskokoomuslaisissa on vähän julkilesboja, -homoja ja -biseksuaaleja.