Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

27.5.2011

Persujen syrjinnän vastainen ohjelma on ihmisvastainen

Kun Jussi Halla-Aho saneli Perussuomalaisilta pyydetyn ja odotetun lausunnon, jossa puolue sanoutuu irti kaikkinaisesta syrjinnästä ja jopa tuomitsee sen, hänellä oli ketunhäntä kainalossaan. On vienyt tohtori ryhmää kuin litran mittaa.

Lausunto on aika taitavasti kirjoitettu. Kyllä Halla-Aholta kirjoittaminen sujuu, mikä tunnettua on. Omakin ensireaktioni oli, että oh hoh. Mutta kun lausuntoa vähän tarkemmin lukee, siitä paistaa läpi Halla-Ahon huippuunsa hiottu ihmisviha eli misantropia.

Lausunto haluaa kieltää mahdollisuudenkin mahdollisuuksien tasa-arvoon. Se tuomitsee naiset, tummaihoiset, köyhät, lukihäiriöiset ja vammaiset, vain muutamia ryhmiä mainitakseni, täydelliseen toivottomuuteen ja kadotukseen. Kun lausunto kieltää kaikenlaisen positiivisen syrjinnän, se kieltää silloin esimerkiksi sosiaalisen työllistämisen, lukihäiriöstä kärsivien mahdollisuuden saada tehtävät suullisesti, sokeainkirjoituksen ja opaskoirat, kuulolaitteet ja niin edelleen. Törmätköön vast'edeskin vammaiset pylväisiin ja rotvallinreunoihin ja hoidettakoon etninen tasoitus lankilla tai talkilla. Varminta olisi varmaan hoitaa raskaudenkeskeytyksellä pakollisen ultraäänikuvauksen jälkeen tää lajinjalostus niin pääsisimme me yli-ihmiset siitä tuskasta, minne ne laitamme, siis ne ali-ihmiset.

Lausunto on äärimmäisen misantrooppinen myös siinä, että se kiistää ihmisen olevan jostakin kotoisin ja hänen tekemisillään, uskomuksillaan ja ajatuksillaan olevan jokin syy. Halla-Aho, joka tunnetusti on julkisesti sanoutunut irti ihmisoikeuksista, on havainnut niiden haittaavan sellaisen äärimmäisen libertaristisen ja atomistisen maailmankuvan muodostumista, jossa ihmiset ovat toisilleen esteitä. Homma toimii, vahvemman lain mukaan.

Kun nyt kuitenkin sattuu olemaan niin, että niillä ihmisatomeillakin on motiiveita, syitä, taustoja ja uskomuksia. Esimerkiksi minä, henkilö nimeltä Michael Perukangas olen westhamilainen, mies, eurooppalainen, valkoihoinen, heteroseksuaali, vihreä, juoksija, sienestäjä, metsäaktivisti, uiva, klasari ja maallistunut esteetikko. Esimerkiksi nämä ominaisuudet - hankittuja tai perittyjä - selittävät sitä, mikä on olento nimeltä Michael Perukangas.

Homma ei toimi, jos joidenkin ominaisuuksien perusteella syrjityille ihmisille ei anneta edes mahdollisuutta. Suomeksi, he tarvitsevat apua. Jos lähimmäinen on montussa, ei riitä, että kielletään mullan heittäminen hänen päällensä. Hän tarvitsee myös tikkaat.

Perussuomalaisten lausunnon voi lukea klikkaamalla linkkiä.

3 kommenttia:

TavjaSETA kirjoitti...

Haista sinä kirjoittaja VITTU! Halla-aho on eräs niistä ainuista poliitikoista joka EI kuse äänestäjiä silmään, kuten te siellä vihehomoissa teette. Vedä tumppuun ja ala katsella selkäsi taa, juna on jo tulossa.

TavjaSETA kirjoitti...

Julkaiset tai et, me julkaisemme!

Michael Perukangas kirjoitti...

Annan kaikille edes asian vierestä kulkeneille kommentaattoreille ilon itse ottaa vastuun kommenteistaan. "Teillä" on toivottavasti vastaava julkaisijan vastuu sosiaalisessa mediassa. Toivon junaa, sillä sellaista ei vielä Porvooseen kulje.