Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.9.2013

Puoluevaltuuskunta kokoontui Porvoossa

Kuutisenkymmentä vihreää täytti eilen Porvoon kaupungintalon valtuustosalin viimeistä paikkaa myöten. Kokousväki kävi tutustumassa vierailunsa alussa Osuuskunta Lilithissä, joka on ainutlaatuinen mutta monistettavissa oleva, erityisesti luovien alojen yksinyrittäjille sopiva työllistymismalli, jossa taiteilijat ovat työsuhteessa osuuskuntaan, joka huolehtii kirjanpidosta ja muusta hallinnosta, antaen kulttuurityöntekijöille rauhan keskittyä varsinaiseen työhönsä. Lisäksi Lilith on onnistunut ratkaisemaan taiteilijoiden työttömyysturvan ja työterveydenhuollon.Varsinaisessa kokouksessa puheenjohtaja Ville Niinistö totesi mm. ydinvoiman lisärakentamisen taloudellisesti kannattomattomaksi, ja hän näki suomalaiselle puhtaalle teknologialle olevan potentiaalisesti valtava kysyntä esimerkiksi Kiinassa. Heidi Hautala taas korosti, että Greenpeacen aktivistit eivät ole terroristeja, saati merirosvoja, niin kuin venäläiset ovat luulleet. Hautala oli lisäksi optimistinen siitä, että valtionyhtiöiden johto olisi mukana palkkasoputalkoissa.

Valtakunnanmediatkin huomasivat kokouksen mukavasti; yhdeksän uutisissa puoluevaltuuskunta oli pääuutinen.

Erityiskiitokset loistavasti sujuneista järjestelyistä kuuluvat puoluetoimiston väestä ainakin Mari Kamajalle ja Rusto Kankaanpäälle; lisäksi Lilithin vierailun järjestänyt Leena Rantanen ansaitsee erityiskiitoksen, samoin ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustaja Niina Ratilainen. Kiitokset ansaitsevat myös muffinssit paistanut Marianne Chanth ja paikalla asioiden sujumisesta vastanneet Tuomas Green ja Jocke Lybeck. Lisäksi edeltäjääni Porvoonseudun Vihreiden puheenjohtajana, Anna-Stiina Lundqvistia on kiittäminen siitä, että kokous ylipäätään tultiin järjestäneeksi Porvoossa.

Ei kommentteja: