Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

2.7.2007

Rivaldon kotiinpaluu


Rivaldo -kissa löytyi perjantai-iltana täysissä ruumiillisissa ja sielullisissa voimissaan, ainuttakaan kissanhenkeä menettämättä, viiden ja puolen metrin loikasta huolimatta. Rivaldon löytöpaikka oli katoamispaikasta, makuuhuoneemme ikkunasta, vain n. 50 metrin päässä, eli Rivaldo oletettavasti on sekä nähnyt, kuullut että haistanut etsijänsä, jopa kissanloukkunsa. Naapuritalon asukas soitti kello 20.48 nähneensä Rivaldon näköisen kissan livahtavan naapuritalon puutarhavaraston oven alta. Soitin talonmiehen paikalle, joka perjantaihumalaltaan osasi ainoastaan antaa puhelimen naisystävälleen, joka päästi minut sisälle varastoon. Kissa oli pelokas ja likainen, piileskellessään mönkijän alla, mutta ilmiselvästi Rivaldo. Sain toisella kädellä työnnettyä Rivaldoa ulos mönkijän alta, ja toisella kädellä niskasta kiinni.

Rivaldo on vajaan kahdeksan päivän karkuretkestään täysin ehjä, lukuunottamatta pientä naarmua leuassa. Tonnikala näytti sille maistuvan, se työnsi koko päänsä tonnikalapurkkiin, mutta jaksoi syödä siitä vain alle puolet. Se kuitenkaan ei näyttänyt varsinaisesti nälkiintyneeltä; vettäkin sen on täytynyt jostakin saada.
Kahdesta kotiinjääneestä kissasta Rivaldon läheisempi leikkikaveri Manja on selvästi vähän närkästynyt Rivaldon tempusta. Alussa se sähisi Rivaldolle, nytkin vielä katsoo hieman oudoksuen. Rivaldo ei itse näytä olevan retkestä moksiskaan, tuskin enää edes muistaa sitä, ja sen turkkikin alkaa saavuttaa samoja valkoisen ja punaisen värisävyjä, jotka olivat hetkeksi peittynet pölyn alle.

Itse olen etsinnöistä satoja uusia kannelmäkeläistuttavuuksia rikkaampi. Yli 200 kuvallisen - jotka kaikki on poistettu - puhelinnumerollani varustetun ilmoituksen levittäminen todellakin kannatti, sillä Kannelmäessä jokainen vaikutti tietävän Rivaldosta, ja ilmoituksen kuva johdatti meille Rivaldosta soittaneen miehen Rivaldon jäljille.

Viimeisen reilun viikon aikana olen käytännössä 2/3 hereilläoloajastani etsinyt Rivaldoa, fillarilla, jalkaisin, Manja-kaveri tai ruokaa mukana. Nyt kun Rivaldo on palannut hieman aikaistetulta kesälomaltaan, voin itse keskittyä lomailuun koko heinäkuun, muuttaen Osloon kunnolla elokuun alkupäivinä. Rivaldo seuraa mukanani Osloon; hun vil bli en norsk katt!

Ei kommentteja: