Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

11.7.2007

Päälude vara-JörkkanaKuva: Arend Oudman

Kaupunginhallituksen jäsen, Helsingin työllistämistoimikunnan ja työllisyysasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Jouko Malinen (SDP) vieraili Horisontin tiistaisilla jäsenkahveilla 28.11. kello 14. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuuston 3. varajäsen, käytännössä joka kokouksessa paikkaamassa jotain varsinaista valtuutettua, seuraavassa kokouksessa vara-Jörn Donnerina.

Helsingin terveyslautakunnan kokouksissa Jouko käy kaupunginhallituksen edustajana, joten edelleenkin malminkartanolaisittain ajankohtainen terveyskeskusten yhdistämis-, lakkauttamis -ja palvelutasokeskustelu on hänelle tuttua. Kansainvälisen IT-yrityksen pääluottamusmies Jouko on pitkän linjan ammattiyhdistysaktiivi ja hän on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa. Jouko toimii myös Luontodemareiden puheenjohtajana.

Jouko Malinen tähdensi, että hän tuli Horisonttiin ylhäältäpäin sanelevan päättäjän sijasta kuuntelemaan kuntalaisia ja välittämään heidän huolensa eteenpäin kaupungin päätöksentekoelimisissä. Horisonttia Jouko kehui matalan kynnyksen asukastaloksi, sen toimintaa monipuoliseksi ja jopa liike-elämän kriteereilläkin varsin tuloksekkaaksi.

Työllisyysasiain neuvottelukunta on Helsingin kaupunginhallituksen alainen asiantuntijaelin, johon kuuluu myös järjestöjä. Vaikka Jouko onkin työllistämisen monitoimimies, hän ei tahdo ottaa kaikkea kunniaa neuvottelukunnalle Helsingin kohentuneesta työllisyystilanteesta: valtaosan siitä selittää talouskasvu. Helsingin seudun ollessa käytännössä jokseenkin yhtenäinen työssäkäyntialue, sen ns. Pääkaupunkiseudun neuvottelukunta, jossa on mukana 14 kuntaa, ovat perustaneet työryhmän suunnittelemaan laajennetun pääkaupunkiseudun yhteisiä työllistymisstrategioita. Kaikkien Helsingin seutukunnan kuntien yhteisenä huolena on houkutella osaavaa työvoimaa. Osaaminen taataan koulutuksella, ja tähän voisivat yrityksetkin panostaa nykyistä enemmän.

Vaihteeksi taas malminkartanolaisille kiusallisenkin ajankohtainen täyttömäki on tullut Joukolle tutuksi kuntoliikkujana; mäkijuoksun harrastamiseksi ei tarvitse olla aivan Pekka Vasala mutta ainakin Jouko Malinen. Malminkartanon täyttömäen laajentamista Malinen ei pidä kovinkaan kestävänä ylijäämämassojen sijoittamisratkaisuna; sen, tullaanko jätemaa sitten mahdollisesti sijoittamaan esimerkiksi Espoon Ämmässuolle vai jonnekin muualle, näyttää aika.

Kuten kaikille on valitettavankin tuttua, Helsinki on kallis paikka asua. Yhtenä ratkaisuna asumisen kalleuteen aikoinaan kehitetty Hitas eli hintataso -järjestelmä mahdollistaa kuitenkin hintakeinottelun. Jos asunnon omistajan intresseissä luonnollisestikin on myydä asuntonsa voitolla, tämä kiihdyttää asuntojen hintojen nousua. Malinen - itsekin kurkimäkeläisenä hitas -asujana - ei katsoisi toimivansa moraalisesti oikein, jos hän myisi oman hintasäännellyn asuntonsa sievoisella voitolla.

Artikkeli julkaistu alunperin Horisontin www-uutisarkistossa, www.horisontti.net

Ei kommentteja: