Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

10.12.2007

Horisontin valokuvauskilpailu on ratkennut
Kivirykelmä Malminkartanon hevoshaasta yliopiston puutarhapalstoille vievän polun varressa. Kuva ei ollut mukana valokuvauskilpailussa.

Keväällä 2007 Kumppanuustalo Horisontissa, Malminkartanossa pidettiin www-työpaja, jonka tarkoituksena oli tuottaa aineistoa Malminkartanon kaupunginosan omalle kotisivulle. Pian kuitenkin huomattiin, että idea tyssää siihen, ettei alueelta ole kuvamateriaalia. Kuvamateriaalin puute ei kuitenkaan koske ainoastaan Malminkartanoa, vaan muutoinkin paikallisen historian säilymiseksi ja paikallisiin tiedotustarpeisiin on saatavilla puutteellisesti kuvia. Idea valokuvauskilpailusta alkoi hautua.

Loppukeväästä ideaa haudutteli kanssani kuvataiteilija, valokuvaaja Kari Konttinen. Päätimme sisällyttää kilpailuun koko Kaarelan alueen, eli Malminkartanon lisäksi Kannelmäen, Hakuninmaan ja Kannelmäen siten, että kilpailualueen rajoina olisivat suunnilleen Kehä ykkönen etelässä, Vantaan raja pohjoisessa, Vihdintie lännessä ja Keskuspuisto idässä.

Kilpailuun "Malminkartano-Kaarela - miljöö, maisema ja tapahtumat" lähti kumppanuustalo Horisontin lisäksi mukaan järjestelytahoiksi paikallislehti Tanotorvi, valokuvausliike Top Shot, kulttuuriyhdistys Perspektiivi ja Kanneltalo, joka pitää kilpailun parhaista töistä näyttelyn.

Kilpailuun osallistui neljätoista kuvaajaa ja kuvien korkean tason ja suuren määrän vuoksi palkittiin yksittäisten kuvien sijasta kolme parhaimman kuvakokoelman esittänyttä kuvaajaa.

Voiton vei Olavi Palokangas, toiseksi sijoittui Asta Pajari ja kolmanneksi tuli Teemu Saloriutta. Lisäksi raati tahtoi antaa kunniamaininnan Eva Packalénille Malminkartanonhuippua esittävälle kuvalle. Kuvassa Malminkartanonhuippu eli jätemäki vertautuu Fuji-vuoreen, ja syksyn väreihin pukeutuneet puut, jotka reunustavat Jäte-jamaa, muistuttavat kirsikkapuita.

Ei kommentteja: