Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

9.8.2008

Varokaa koululaisia liikenteessä!

Koulujen alkaessa liikenteeseen tulee paljon uusia liikkujia. Olisi tietysti hyvä, jos jommalla kummalla vanhemmalla tai esimerkiksi jollakin muulla lähellä asuvalla aikuisella olisi mahdollisuus saattaa kouluaan aloitteleva lapsi ensimmäisiä kertoja kouluun, jotta tämä oppisi, miten koulutie kuljetaan.

Munkkivuoressa, jossa olen asunut useita vuosia, näin aika paljon sellaista, että vanhemmat toivat lapsiaan - jopa suhteellisen isoja - autoilla kouluun. Sen voin ymmärtää, että suomalais-ranskalaista koulua käydään Munkkivuoren ulkopuolelta, oikeastaan mistä tahansa pk-seudulta, ja osan ilmiöstä Munkkivuoressa varmaankin selittää juuri suomalais-ranskalainen koulu. Mutta silloin kun esimerkiksi Munkkivuoren ala-asteelle aletaan kuskaamaan autolla - koululle, joka on joka puolelta puistojen ympäröimä ja jonne suurin osa munkkivuorelaisista ei joudu ylittämään ainuttakaan katua, seuraukset ovat vastakkaisia kuin oli tarkoitus. Mitä enemmän autoja on koululiikenteessä kyydittämässä koululaisia, joita ei uskalleta laskea kulkemaan koulumatkaliikenteessä itsenäisesti, koska pelätään autoja, sitä enemmän koululaisia kyyditetään autoilla kouluun. Jos koululaiset kuskataan autolla kouluun siksi että heitä ei uskalleta päästää kulkemaan itsenäisesti, koska liikenne koetaan vaaralliseksi, tämä lisää liikennettä entisestään, ja tilanne on koululaisille yhä vaarallisempi.

Ei kommentteja: