Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

5.6.2009

Siksi äänestin Nannaa


Vihreillä on europarlamenttivaaleissa monta loistavaa ehdokasta, joita olisin voinut hyvin kuvitella äänestäväni. Satu Hassi on tehnyt europarlamentissa erinomaista työtä, josta osoituksena on sekin, että hän on tunnetuin europarlamentaarikkomme. Hän on omalla työllään nostanut europarlamentin profiilia. Heidi Hautala on erikoistunut kansainvälisiin ihmisoikeus- ja sananvapausasioihin, jotka pitäisi nostaa nykyistä enemmän keskiöön. Lisäksi Heidin tiiviit suhteet kansalaisyhteiskuntaan, etenkin Venäjällä pitää lukea hänelle suureksi plussaksi. EU tarvitsee nykyistä tiiviimpää dialogia Venäjän kanssa, muunkin kuin valtiojohdon. Jyrki J.Kasvi on tietoyhteiskunnan asiantuntija, ja jos Eurooppa aikoo pysyä jälkiteollisen kehityksen kärjessä, juuri tieto on avainasemassa. Mari Puoskari on energia- ja tasa-arvokysymyksien asiantuntija, ja esimerkiksi työvoiman vapaa liikkuminen edellyttää työlainsäädännön yhdenmukaistamista siten, että kaikkialla eurooppalaisella talousalueella pätisivät samat säännöt, jotka mahdollistaisivat nykyistä paremmin työn ja perheen yhteensovittamisen.

Äänestin kuitenkin Johanna Sumuvuorta, jonka puolesta tein työtä edellisissä eduskuntavaaleissa. Miksi? Eikö Nannaa ole sääli menettää eduskunnastamme?

Nanna on kansainvälinen suomalainen, joka haluaa kehittää eurooppalaista turvallisuusyhteistyötä ennaltaehkäisevän siviilikriisinhallinnan suuntaan. Nykyisen kaltainen Nato ei tarjoa vastauksia näihin kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi valtioiden rajat ylittäviin ilmastouhkiin ja kansainväliseen epätasa-arvoon, jotka Euroopassakin kulminoituvat köyhän etelän ja rikkaan pohjoisen väliseksi vastakkainasetteluksi. Nannan suuri kokemus rauhantyöstä ja kansainvälisistä kansalaisjärjestöistä on hänelle suureksi avuksi europarlamentissa.

Jos Nanna pääsee europarlamenttiin, en ole kuitenkaan huolestunut siitä, että hän jättää eduskunnan. Tilalle nouseva Jukka Relander toisi eduskuntaan itsenäisesti ja proaktiivisesti ajattelevan, visionäärisen aikalaisanalyytikon, jollaista eduskunnassamme ei nyt ole.

Ei kommentteja: