Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

21.6.2011

Erään kirjeen tarina

Posti ei ole enää entisensä. Kun sen ydintehtävä saattoi aiemmin olla lähettää kirjeitä ja paketteja, Vennamon Pekan ajoista sen ydintehtävä on ollut kehittää sen ydintehtävän prosessikuvauksen toimintajärjestelmiä. No, muuttunut olen minäkin. Ainakin muuttanut. Olen 40 vuodessa asunut 20 eri osoitteessa ja muuttanut 21 kertaa, joista viimeiset 2 kertaa noin 5,5 viikon sisällä, mistä ajasta uuden, tai siis uusien, osoitteiden voimaantulo vienee noin 20 prosenttia. Voi olla, että postin on vaikea pysyä perässä, siis minun. Ei minun ole.

Kun siirsin oman fyysisen tomumajani Helsingistä c/o-tyyppiseen osoitteeseen Porvooseen, täydellistin tämän toimenpiteen vielä tekemällä netissä sekä posti- että henkikirjoituksen osoitteenmuutoksen. Tässä paikassa ehdin asua noin 5,5 viikkoa muutettuani sitten sieltä ihan oikeasti sellaiseen osoitteeseen, jossa tulisin asumaan ihan oikeasti. Sellaiseen, jossa ovessani lukee nimi, minun nimeni, ja jossa tulisi myös sijaitsemaan maallinen tavaraimistoni.

On tietenkin mahdollista, että kun ihmisen nimi on Michael Perukangas ja jos joko vuokranantajan edushenkilö tai postinjakaja tai -lajittelija on lukihäiriöinen, että jossakin vaiheessa logistiikkaketjua rikki on mennyt puhelin. En halua kuitenkaan lähtökohtaisesti uskoa pahaa lähimmäisistä, ja vapautankin heidät täten vastuusta. Olisi kuitenkin kiintoisaa saada Postin - köh, Itellako se oli? - meriselvitys siitä, mikä on ollut posti- ja henkikirjoitusosoitteeni maanantaina 13.-tiistaina 14.6 välisenä aikana, jolloin maksuton edelleenlähettämispalvelu osoitteesta 1 ei enää kääntänyt postia - vai onko se itellaa?? - osoitteeseen kaksi, puhumattakaan siitä, että se olisi kääntänyt postin osoitteesta kaksi uuteen osoitteeseeni kolme. Vai oliko se vanhasta osoitteesta yksi uusimpaan osoitteeseen kolme? Oliko minulla mitään henki- tai postiosoitetta noina kahtena päivänä? Miten ihminen ei voi olla olemassa kahteen päivään? Posti???

Päätinkin luottaa enemmän siihen että minä poljen paremmin kuin kusti, ja tilasin uuden vastaavansisältöisen kirjeen ensimmäiseen osoitteeseeni, siihen, josta vielä tulin hakemaan tavaroitani viimeisimpään osoitteeseeni. Ja olihan se siellä. Ihmisiin voi ehkä luottaa, mutta voiko postiin?

Vastaan tähän itse ennen kuin kukaan itello ehtii koitella soitella. Ei voi. Tiedän c/o-osoitteeni varsinaiselta haltijalta, että ainakin tuohon sangen lyhytaikaiseksi jääneeseen c/o-osoitteeseen jaettiin toisinaan postia ihan miten sattuu. Ainakin sinne tuli toisten ihmisten posteja. Mistä voi päätellä, että sinne kuuluvat postit jaettiin jonnekin toisaalle. Tai sitten ei.

Postiin ei saa palkata mihinkään tehtäviin ihmisiä, jotka eivät osaa lukea ihmisten osoitteita tai nimiä oikein. Postin pääsyvaatimuksiin tulee lisätä nimien lukeminen ja oikeinkirjoitus ulkomuistista, kirjoittamalla luetun perusteella ja sanelusta.

1 kommentti:

Michael Perukangas kirjoitti...

J.k. selvityspyynnöstä on nyt 4 kk. Vieläkään Posti-itellolta ei selvitystä ole kuulunut.