Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

23.4.2008

Jokeri II-tunnelin päätös jo tänä keväänä


Näkymä Paloheinän golfkentältä Keskuspuiston suuntaan. Ehkä joukkoliikennetunneli saisi myös golfinpelaajat bussin käyttäjiksi?

Hesarin kaupunkisivuilla 12.4.2008 julkaistun artikkelin mukaan pääkaupunkiseudun poikittaisliikennettä tehostavan Jokeri II-linjaa palvelevan tunnelin rakentamisesta päätetään kuluvan kevään aikana. Arvio tunnelin kustannuksista ilman hiihtoputkea on 28 miljoonaa euroa.

Jokeri II-bussilinjan on tarkoitus lähteä Myyrmäestä, ja kulkea uuden Kuninkaantammen asuinalueen, Paloheinän, Malmin ja Kontulan kautta Vuosaareen. Tunnelia päästään aloittamaan mahdollisesti jo 2010, ja liikennöinti voinee aloittaa 2012.

Asia oli joukkoliikennelautakunnan kokouksessa 17.4. käsiteltävänä. Tunneli sukeltaisi maan alle suunnilleen Perhekunnantieltä pohjoiseen jatkuvan ulkoilupolun kohdalta, ja tulisi maan pinnalle Pakilantien ja Kuusmiehentien risteyksessä.

Joukkoliikenteen - etenkin poikittaisen - kehittäminen on etenkin suunniteltaessa uusia asuinalueita kannatettavaa. Sopii toivoa kuitenkin, ettei uutta asuinaluetta suunniteltaessa jälleen kerran venytettäisi Keskuspuiston pyhiksi väitettyjä rajoja.

Ei kommentteja: