Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

24.4.2008

Sairaanhoidosta ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon


Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi minut Helsingin terveyslautakunnan varajäseneksi. Varajäsenenä aion omalta osaltani edistää julkisten terveyspalveluiden laatua ja saavutettavuutta; erityisen huolissani olen nuorten mielenterveyspalveluista, joita on säännönmukaisesti heikennetty jo viime lamasta asti. Se, että laitostaminen ollaan korvattu pillereillä, täyttää monessa tapauksessa heitteillejätön tunnusmerkit.

Olen myös huolissani siitä, että monilla nuorilla terapiasuhteita ei jatketa silloinkaan kun terapiasuhde on ainoa pysyvä asia, joka tuo turvallisuuden tunnetta elämään. Terapiasuhteiden päätyttyä, moni nuori jää heitteille. Oman elämänhallinnan kannalta olisi tärkeää saada rutiineja, jotka auttaisivat pysymään elämässä kiinni, saada tuntemaan itsensä hyödylliseksi. Mielenterveysjärjestöjen työtä on tuettava, ja mielenterveyskuntoutujien sopeutumista nk. normaalielämään on tuettava yhteistyössä, jossa yhteiskunta on päävastuussa. Kansalaisjärjestöillä on mahdollisuus tarjota mielenterveyskuntoutujille mielekästä tekemistä, mutta ne tarvitsevat tukea.

Tahdon myös edistää kevyen liikenteen edellytyksiä Helsingissä. Pyöräily, kävely ja muu arkiliikunta on mitä parhainta kansanterveystyötä. Tätä kansanterveystyötä tulisikin nykyistä paremmin edistää Helsingissä myös kaavoitus- ja liikennepoliittisin keinoin. Kaikkien kaavojen terveysvaikutukset pitäisikin tutkia.

Ei kommentteja: