Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

30.3.2009

Nå kan du sjekke inn

Elektroniikka, tuo ajan ja paikan kahleista vapauttaja, on ihmeellistä.

Ainekset yhden illan tuhlaamiseen:
kaksi kannettavaa tietokonetta
yksi modeemi
yksi printteri
kaksi ihmistä.

Tehtävät:
a) kirjan lukeminen siitä samalla muistiinpanoja tehden
b) työpaperin tulostaminen
c) sähköinen kirjautuminen lennolle

Käyttäjä a:n näkökulmasta:

Tehtävä a) Avaa tietokone a). Avaa kirja. Tässä vaiheessa ei vielä tarvita tulostinta ja modeemia.

Käyttäjä b:n näkökulmasta:

Tehtävä b) Kirjoita ensin työpaperi tietokoneella b). Koska tietokonetta b) ei voida yhdistää printteriin, siirrä työpaperi usb-tikulla tietokoneelle a). Muista kuitenkin ensin kytkeä irti tietokone a:sta käyttäjä a). Koska kuitenkaan tietokone b) ei tunnista usb-tikkua, kytke irti printteri tietokoneesta b), ja kytke se tietokoneeseen a). Tulosta työpaperi.

Käyttäjä b:n näkökulmasta:

Tehtävä c) Kytke ensin tietokone a) modeemiin. Loggaudu lentoyhtiön sivulle, ja nouda matkalippusi tulostusta varten. Tulosta jo edellisessä vaiheessa kytkemälläsi printterillä. Koska kuitenkaan modeemi ei tunnista printteriä, tai siis tietokone a), johon on kytketty modeemi, ei tunnista printteriä, käynnistä tietokone uudestaan. Koska tulostaminen ei edelleenkään onnistu, niin samalla hetkellä kun olet jo sammuttanut tietokoneen a), saat tekstiviestin lentoyhtiöltä, jossa sanotaan, että "nå kan du sjekke in". Samalla oletkin jo itse sammunut; käyttäjä a) on jo sammuttanut itsensä jo tehtävän b) aikana.

Ei kommentteja: