Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

11.1.2011

Huopalahdesta Haaga

Ehdotan, että Etelä-Haagassa sijaitseva Huopalahden asema uudelleennimetään Etelä-Haagaksi. Tähän on kaksi syytä: 1) se sijaitsee Etelä-Haagassa ja 2) etenkin ulkopaikkakuntalaiset luulevat säännönmukaisesti saapuneensa Pikku Huopalahteen tullessaan Huopalahden asemalle. Haluammehan me helsinkiläiset olla vieraanvaraisia?

Toinen vaihtoehto olisi uudelleennimetä nykyinen Pohjois-Haagan asema Lassilaksi. Alue, jossa se sijaitsee, on Pohjois-Haagan ja Lassilan rajamaastoa. Ok, se ei ehkä ole ihan tarkkaan ottaen Lassilaa, joka alkaa toisella puolella Kaupintietä parinsadan metrin päässä, mutta ei se ole kyllä ihan Pohjois-Haagaakaan. Alueena sen erottaa varsinaisesta Pohjois-Haagasta metsä ja tyylillisesti se on aivan eri aikakautta. Tällöin Huopalahden aseman voisi nimetä Haagaksi, sillä se taas on Etelä-Haagan ja Pohjois-Haagan rajamaastossa; usein juuri junarataa pidetään kahden Haagan rajana.

Kuka tarttuu jompaan kumpaan näistä ideoista?

Ei kommentteja: