Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

27.1.2011

Päätöntä kokovartalopääjohtamista

Osuuskauppaketju Keskon pääjohtaja Martti Halmesmäki antoi tunnustusta naispääministeri Mari Kiviniemelle. Aiheesta, sillä hän on edustava. Oikea kokovartalopääministeri. Tosin monella yritysjohtajalla on kokovartaloasennevamma.

Jos politiikka palautuu silkaksi edustamiseksi, kaikki valta voitaneen delegoida elinkeinoelämälle, virkamiehistölle ja korporaatioille. Sitten meidän ei kaikkien tarvitsisi pelätä, mitä nämä kabineteissa ähkyviksi lihotetut virtahevot meistä ajattelevat.

Onneksi sentään kannatusprosentti, ei rasvaprosentti määrää sen, kuka asioistamme päättää ja kuka meitä edustaa ja johtaa. Muuten ei Martti Ahtisaaresta olisi koskaan tullut presidenttiä ja me joutuisimme rukkaamaan valtiosääntöämme jotta Alexander Stubb voitaisiin julistaa elinikäiseksi kuninkaaksi.

Martti Ahtisaari oli kiinnostunut paitsi ihmissoikeuksista, oli myös ensimmäinen presidenttimme joka teki laajamittaisia vienninedistämismatkoja. Jotka olivat varmaan horisontaalisia, hih heh. Tässäkö kiitos siitä että päättäjät ottavat matkoilleen mukaan tankeroita, jotka taaperoivat valtiovierailut seiväsmatkoiksi? Onko tämä sitä paljon peräänkuulutettua yritysten yhteiskuntavastuuta että ymmärtävät kumppanuuden hengessä ryhtyä päättäjiemme lifestyle coacheiksi, personal trainereiksi ja stylisteiksi? Kun elinkeinoelämän lainalaisuudet ja diskurssit ovat viimeisen 20 vuoden aikana lisääntyvässä määrin vallanneet alaa myös muilla yhteiskunnan sektoreilla, ajattelin sellaisia asioita kuin tulosvastuu, mittaaminen, prosessikuvaukset ja henkilökohtaiset palkanlisät. En tällaista. En myöskään ajatellut, että muodollinen pätevyys tarkoittaisi 90/60/90.

Jos oikein naisen kelpuuttaisi edustamaan maatamme maailmalle, niin kukas sen parempi kuin Mari Puoskari. Hänhän pitää kuuleman mukaan kunnostaan huolta. Ainakin nähtävästi. Ja ihan oikeasti, voin vahvistaa tämän huhun todenperäisyyden. Hän pätevöityi laitettuaan aidat nurkkaan, kuten Bryggare ikään.

Meidän tulisi katsoa,kuinka asiat tehdään Ameriikassa. Siellä on valittu presidentiksikin filminäyttelijä ja kuvernaattoriksi kaappi. Ei se mitään, että yksi oli vähän dementoitunut ja toinen vähän terminoitunut. Heidät on ainakin helppo laittaa kaappiin. Arskan kohdalla tosin tarvitaan aika iso kaappi.

Uutisen, josta voi tarkistaa, mitä toimittaja oikein on kirjoittanut siitä, mitä se oikein sanoi, voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja: