Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

24.8.2007

Ollako vai eikö olla?Kuvalähde: www.helsinginvihreat.fi

Helsinkiläinen, ensimmäisen kauden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on henkilö, jota arvostan suuresti. Hän on helposti lähestyttävä, asiantunteva, tarvittaessa jämäkkä, hänellä on tiiviit suhteet vapaaseen kansalaistoimintaan ja hänellä on voimakkaasti kehittynyt sosiaalinen omatunto, joka ajaa häntä eteenpäin myös politiikassa. Outi on tehnyt rakettimaisen nousun politiikassa, nousten ensiyrittämällä Helsingin kaupunginvaltuustoon, jossa tehty kova työ Helsingin Vihreiden puheenjohtajana on tuottanut näkyvää tulosta.

Hain Outin eduskunta-avustajan paikkaa, kuitenkaan sitä saamatta. Eduskunta-avustaja on päätöksenteon keskiössä, ja hänen toimenkuvaansa kuuluu perehtyä jatkuvasti erilaisiin asioihin, tuottaen niistä taustatietoa kansanedustajalle sekä pitää yhteyttä hänen sidosryhmiinsä.

Pidin mahdollisuuksiani tämän eittämättä mielenkiintoisen vaikkakin alipalkatun työn saamisessa varsin hyvinä. Kuitenkin, sukkuloituani koko viime kevään Helsingin ja Oslon väliä, tiedän kokemuksesta että etäavioliiton jatkuminen tulisi olemaan raskasta. Halusin työn kovasti, mutta toisaalta haluan olla siellä, jossa tärkein henkilönikin on.

Nyt on siis aika keskittyä muihin haasteisiin, joita täällä Oslossa riittää, väitöskirjan tekemisestä palkkatyön etsintään.

Toivon Outille kaikkea hyvää hänen alkavalla yhteisellä taipaleellaan uuden eduskunta-avustajansa kanssa!

Ei kommentteja: