Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

17.8.2007

De Grøne i FinlandValgfest vår etter resultatet for riksdagsval vart blitt sikker. SEIERN ER VÅR!

Om de Grøne i Finland

De Grøne i Finland har 15 plasser i Finske Stortinget (eduskunta, i alt 200 plasser) or i det nye regjeringen 2 ministrer, Tarja Cronberg som er arbeidsminister og Tuija Brax som er justisminister. Vi er den femte største gruppen i Finske stortinget og konkurrerer med Vasemmistoliitto (kanskje tilsvarende Venstre eller Rødt-RV) å bli det fjerde største partiet og målet vårt kan vi nå hvis vi får 10% av stemmene, hvilket er meget realistiskt.

I hovedstaden Helsingfors er vi en virkelig makt. Det er kommuneval i hösten 2008, og vi har en klar målsätning å bli det nest største partiet i Helsingfors (det største er Kokoomus, tilsvarende Høyre). I Helsingfors vi konkurrerer med socialdemokratene, tilsvarende Arbeiderpartiet å bli det nest største) og vinne grunn i slike kommunene vi ikke har noe representanter. Nå har vi representanter i 128 kommuner i Finland.

Tradisjonelt har vi haft mest inflytelse i store byer og har kjempet på landsbygda, men vår leder og arbeidsminister Tarja Cronberg har gjort banebrytende jobb å vinne oss troverdighet og medhold utenfor de store byene.

Vi har landsomfattende foreninger (for eksempel, de Grøne studentene, de Grøne kvinnene, de Grøne invalider og de eviggrønne) og forskjellige arbeidsgruppene (f.e. den internasjonelle arbeidsgruppen og arbeidsgruppen for arbeidslivet).

I Helsingfors eller i det hele Finland har vi ikke noen bydelstyresystem, men i Helsingfors har de Grøne lokala foreningene (for eksempel, de Grøne i Vestre Helsingfors, Nord Helsingfors og så videre) og forskellige lokale arbeidsgruppene (for eksempel, arbeidsgrupper for klimat og grønne områdene).

Selv medvirker jag i arbeidsgruppen for grønne områdene, er økonom til den grøne foreningen i Vestre Helsingfors og har vært i støttegrupp for representanten Johanna Sumuvuori som er styrelsemidlem i de Europas Grøne.

Mer informasjon om de Grøne i Finland kan man få gjennom å visitere webbsidan vår på svenska:
http://www.vihreat.fi/sv
eller på engelska:
http://www.vihreat.fi/en

Ei kommentteja: