Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

4.10.2007

Eläinten viikko 4.-10.10.- Dyruken 4.10-10.10.

Tänään, 4.10. alkaa eläinten suojeluspyhimus Fransiskus Assisilaisen mukaan nimetty kansainvälinen eläinten viikko. Helsingissä tavataan yleensä pitää kissat kiinni, mutta täällä Oslossa näkee jatkuvasti ilmoituksia kadonneista kissoista kaupunkialueella; pitäkää eläimistänne hyvää huolta! Tietenkin kissa nauttii vapaudesta, mutta omat kokemukseni juhannukselta, jolloin palasin Oslosta Helsinkiin etsimään kadonnutta kissaani - joka on nyt täällä Oslossa ja voi paksusti - eivät rohkaise minua suosittelemaan kissan päästämistä ulos kaupungeissa, sillä liikenne voi koitua tottumattomalle kaupunkikissalle surmaksi.

Teholihataloudessa ja turkistarhauksessa poljetaan eläinten oikeuksia, mahdollisuutta toteuttaa omaa olemustaan vapaasti. Alkavalla viikolla voisi pidättäytyä esimerkiksi turkiksien ostosta ja jos ostaa lihaa, olisi suotavaa suosia luomulihaa. Sopisi myös toivoa, että EU kieltäisi härkätaistelut ja että keskiaasialaiseen kansanhupiin, jossa koulutetut kotkat metsästävät susia, puututtaisiin. Tätä kammottavaa "kulttuurimuotoa" voi kauhistella klikkaamalla otsikon alta löytyvää videolinkkiä. Ei, edes kulttuurirelativismin nimissä mitä tahansa perinnettä ei voi hyväksyä!

I dag startar den internasjonelle dyruken, som er nevnt etter Frans av Assisi. I Oslo ser man annonser om et eller annet savnet katt - behold katten din inne i huset!

I kjøttproduksjon og i pelsfarming kan dyrene ikke leve i naturlige omstendigheter. Tyrefekting i Spanien og jakting med ørn i Mellom-Asia er slike kulturtradisjoner man mår forby. Gjennom at klicke på rubriken kan man se på en ørnjaktingsfestival i Kazahkstan.

Ei kommentteja: