Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

25.2.2010

Maahanmuuttajia

Tavallisin ja jäsentynein argumentti suhtautua maahanmuuttoon ns. kriittisesti (eli vastustaa humanitaarista maahanmuuttoa) lähtee siitä, että maahanmuuttajat nähdään kulunkina. Tämä ajatus pohjaa siihen, että koska maahanmuuttajilla on syntyperäisiä suomalaisia vaikeampaa työllistyä - mikä on tilastollinen fakta, ilmiön tai sen syyn erittelemisestä viis - heidän aiheuttamansa yhteiskunnalliset kustannukset voitaisiin jollakin mystisellä kaavalla osoittaa suuremmiksi kuin heidän maatamme ja kulttuuria rikastava vaikutuksensa. Näin väittäjät tulevat siis itse asiassa väittäneeksi, että he ovat keksineet matemaattisesti aukottoman kaavan sosiaaliseen tilinpitoon, kts. viimeisintä edellinen posti.

Seuraavaksi esitän muistinvaraisen listan maahanmuuttajista, jotka ovat epäilemättä tuoneet uuteen maahansa vähintäänkin sellaisen panoksen, jota yhdeltä ihmiseltä on kohtuullista edellyttää. Listallani on myös Suomen kannalta katsoen maastamuuttajia, sillä he ovat jonkin toisen maan kannalta maahanmuuttajia. En tietenkään rajoitu ainoastaan Suomeen, sillä ei tekisi oikeutta maahanmuutolle ilmiönä rajata tarkastelu Suomen kaltaiseen pienen kansainvälisen liikkuvuuden maahan.

Rajoitun tarkastelussani ensimmäisen polven maahanmuuttajiin. Maahanmuuttajan kriteerinä pidän pysyvää asumista muussa maassa kuin missä on syntynyt. Listani ei ole mitenkään kattava, koska se on, paitsi muistinvarainen, myös sekalainen ja varmasti kiistanalainen, sen kriteerinä kun on lähinnä aikaansaavuus, minkä puutteesta maahanmuuttajia tavataan siis usein syyllistää. En siis arvota mitenkään listani toimijoiden motiiveja tai keinoja, vaan tarkasteltavana on nimenomaan heidän aktiivisuutensa.

Poliittinen tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaminen:
Adolf Hitler
Arnold Schwarzenegger
Äiti Teresa
Manuela Ramin-Osmundsen
Ayaan Hirsi Ali
Umayya Abu-Hanna
Kuningatar Silvia
Paavi Johannes Paavali II

Tiede:
Albert Einstein
Algirdas Julien Greimas
Julia Kristeva

Taiteet:
Georg Friedrich Händel
Sergei Prokofjev
Arnold Schönberg
Igor Stravinski
Herman Rechberger
Rut Bryk
Artur Rubinstein
Vladimir Horowitz
Arturo Toscanini
Maria Callas
Hui-Ying Liu
Neil Hardwick
Greta Garbo
Marlene Dietrich
Salman Rushdie
Hella Wuolijoki
Charlie Chaplin
Andrei Makine
Pablo Picasso
Fredrik Pacius
Carl Ludwig Engel
Eero Saarinen
Dilbér
Izumi Tateno
Josef ja Fares Fares

Urheilu:
Zlatan Ibrahimovic
Mustafa Mohamed
Lilian Thuram
Edgar Davids
Johan Mühlegg
Wilson Kirwa
Eduard Hämäläinen
Aleksei Jeremenko Sr.
Wilson Kipketer
Ljudmila Enqvist
Merlene Ottey
Eusebio
Deco
Eduardo da Silva
Alfredo di Stefano
Ferenc Puskas
Mika Häkkinen
Tommi Mäkinen
Kimi Räikkönen
Teemu Selänne
Saku Koivu
Tom Hahl (tai elinkeinoelämä)

Muu yleinen pr- tai kulttuuri-työ:
Armi Kuusela
Roman Schatz

Elinkeinoelämä (lista on lyhyt susbtanssituntemukseni puutteen takia):
Loreno dalla Valle
James Finlayson
Klaus Heymann
Mohammed al-Fayed
Linus Torvalds

Ehdotuksia listan täydennyksiksi otetaan kernaasti vastaan.

Odotan vain, koska tälle listalle kommentiksi esitetään antilista, joka tahtoo kumota ylläesitetyn, ja joka tulee ihan takuuvarmasti alkamaan suunnilleen seuraavasti (muutettavat muuttaen):

Muhammed Ibrahim
Hassan Mohamoud
Ali Abdullahi
Ali Abdi Husain Muhamadi

JK.
Viimeinen "antilista" oli synteettinen, ja pahoittelen mikäli jollakin sen "jäsenistä" on kaima todellisessa elämässä, niinkuin varmaan onkin. En halua mustata kenenkään mainetta ainakaan jos siihen ei ole syytä.

Ei kommentteja: