Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

13.4.2010

Maata ja aneita kaupan

Vatikaanin "ulkoministerin", kardinaali Tarcisio Bertonen mukaan homoseksuaalisuudella ja pedofilialla on yhteys, ei selibaatilla ja pedofilialla. Ottaen huomioon katolilaisessa kirkossa paljastuneiden lapsien hyväksikäyttötapauksien määrän, tästä seuraa loogisesti, että katolilaiset papit ovat muita ihmisiä (joko muulla tavalla uskovia tai muita ammattikuntia, puhumattakaan molempien tekijöiden, uskon ja ammatin ristiintaulukointia) alttiimpia homoseksuaalisuudelle, mikä on mielenkiintoinen löytö, jos kuitenkin he elävät selibaatissa. Mutta ei kai se teko, vaan sen ajatus, kuten kirkkokin opettaa.

Tiedän loukkaavani jonkun ellen peräti joidenkin maailmankuvaa ja pyhyydentunnetta, mutta jos maailmankuva perustuu hurskasteluun, pettämiseen, totuuden peittämiseen, projisointiin ja suoranaiseen valehteluun ja silmien ja korvien peittämiseen todellisuudelta ainakin osittain tahallaan, se kannattaa vaihtaa, muuten sietääkin saada kurat päällensä.

Sama pätee puolueeseen. Senkin voi vaihtaa. Toinen tabu, jota on toden totta viime aikoina loukattu, on suomalaisten luulo itsestään rehellisinä. Maa, jonka motoksi sopisi "maa, joka pitää lupauksensa ja maksaa velkansa", onkin myynyt maansa. Ainakin, mikäli asia olisi kiinni tähän asti paljastuneen perusteella Marja Tiurasta, Suomi olisi jo myyty japanilaisille tai Wal-Martille. Tai jollekin muulle Martille.

Tiura ei ole varmastikaan yksittäistapaus, joten häntä on turha ristiinnaulita ennen kuin koko Eduskunnan sidonnaisuudet ja kontaktit on tutkittu. Aivan yhtä turhaa hänestä on tehdä marttyyriä. Hurskastelu onnistuu poliitikolta siinä missä piispaltakin. On ihan turhaa ihmetellä alhaista äänestysprosenttia ja luottamusta edustukselliseen demokratiaan, niin kauan kuin siellä on ehdolla näitä tiuroja. Jos kansalainen saa - syystäkin - sellaisen käsityksen, että politiikka perustuu huonomuististen ihmisten hurskasteluun, pettämiseen, totuuden peittämiseen, projisointiin ja suoranaiseen valehteluun ja silmien ja korvien peittämiseen todellisuudelta ainakin osittain tahallaan, koko Suomen kansan on syytä anoa kollektiivisesti poliittista turvapaikkaa esimerkiksi jostakin sellaisesta maasta, jossa muut intressit kävelevät ihan avoimesti kansanvallan ylitse. Esimerkiksi Pohjois-Koreasta.

Meillä on asioistamme päättämässä aivan liian monia sellaisia ihmisiä, jotka kuuluisivat dementian vuoksi sairauseläkkeelle. Eikä siinä mitään, että ovat huonomuistisia, mutta kun ovat vielä naiiveja.

Politiikassa kannattaa olla avoimesti kiero. Puolueen vaihtamisessa ei ole mitään vikaa. Ei kukaan katso Jörkkaa kieroon siksi että hän on seilannut Vihreitä lukuunottamatta suunnilleen koko Suomen puoluekartan oikealta vasemmalle. Onko tämä sitten puoluekartan vika vai Jörkan vahvuus, jääköön avoimeksi. Olen minäkin entinen kokoomuslainen. Onko tämä sitten minun, Kokoomuksen vai Vihreiden heikkous, jääköön myös avoimeksi.

Ei kommentteja: