Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

1.4.2012

Kieltolaista kärsivässä Porvoossa turisteja luullaan virtahevoiksi

Porvoo on kaunis kaupunki, niin kaunis että sitä tullaan ihastelemaan ulkomailtakin. Kuitenkin Porvoon päättäjät ovat systemaattisesti kurjistaneet kauniin kaupunkimme keskustaa häätämällä sekä julkisia, yksityisiä että semijulkisia palveluita pois keskustasta. Tämä on huono signaali. Se tarkoittaa vähän niinkuin toivottaisi turistit hus pois.

On paljon asioita, joita ei saa ostaa Porvoon keskustasta. Tervejalkainen kyllä suoriutuu polkupyöräillen esimerkiksi MP3-soittimen hausta Kuninkaanportista, mutta esimerkiksi tv:n tuominen rospuuttokelillä kysyy jo asennetta. Porvoon kaupungin TE-toimisto, eli suomeksi työkkäri sijaitsee myös samaisessa Kuninkaanportissa. No, eihän työttömyyden ole tarkoitettukaan olevan mieltäylentävä kokemus.

Julkisten ja yksityisten palveluiden sijoittumista voi ohjailla kaavoituspäätöksillä. Niin voi semijulkistenkin palveluiden, sellaisten kuin Alko. Saattaa toki olla kansanterveydellisesti onnekasta suojella Porvoon keskusta-asukkeja pankreatiitiltä, mutta kieltämättä turisti voi luulla eksyneensä Pohjois-Pohjanmaalle kun ei löydä viinikauppaa mistään. Että mihin nuo oikein uskovat, porvoolaiset.

Eivät he ainakaan turisteihin usko. Meistä asukkaista viis, mutta Porvoon kannattaisi ajatella turisteja. Ei sitä, mitä virtahevot meistä ajattelevat, paitsi että turistit eivät ole virtahepoja. Turistit ovat ystäviämme, vaikka niin tosin pitäisi olla virtahepojenkin.

Ei kommentteja: