Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

2.4.2012

Kunnallisvaaliehdokkaaksi!

Porvoon Seudun Vihreät valitsi viime torstaisessa (29.3.) kevätkokouksessaan ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa, Tatu Chanthin ja minut. Tulen pitämään vaaleissa ainakin virkistysalueiden, liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalveluiden puolia. Tulen vahtimaan, ettei esimerkiksi Toukovuoren kaavoitus tule johtamaan siihen että porvoolainen lenkkeilijä ei joudu hyppäämään autoon - tai bussiin - ja ajamaan Helsinkiin etsiessään ulkoilureitistöjä. Nuorisopalveluista olen perehtynyt erityisesti työpaja Do It:in toimintaan, jossa haastattelin valmentautujia ja tein osallisuusharjoituksia pari vuotta sitten. Odotan myös mielenkiinnolla, millaisen piristysruiskeen Taidetehdas antaa kaupungin kulttuurielämälle. Arvostan suuresti myös hienoa uimahalliamme ja pääkirjastoamme.

Kuntauudistushankkeen näen mahdollisuudeksi lopettaa ympäristökuntien vapaamatkustamisen. Mahdollisen suurkunnan vastapainoksi tarvitaan kylävaltuustoja paikallisen ympäristön kehittämiseen ja palveluiden kohdentajina. Kuten edellisestä kirjoituksestani kävi ilmi, pidän Porvoon keskustan tyhjentämistä palveluista vääränä politiikkana. Maakunnan keskuksessa, jonne asioidaan päivittäin esimerkiksi Askolasta, Lapinjärveltä ja Pukkilasta, tulee keskeisimpien niin julkisten kuin yksityistenkin palveluiden sijaita kaupungin keskustassa. Tämä on kaupungin omien etujen mukaista, ei vain kaupungin ja lähiympäristön asukkaiden palvelemista vaan myös turistien.

Mielipiteistäni ja toiminnastani kiinnostuneiden kannattaa seurata tätä sivua, lisäksi Porvoon Vihreiden Facebook-ryhmää ja www-sivua www.porvoonvihreat.fi. Huomenna ainakin aion osallistua Grandissa alkaen klo 18 pidettävään keskustelutilaisuuteen kuntauudistuksesta.

Ei kommentteja: