Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

21.10.2013

Hei hei Porvoon Ydinenergia

Viikonvaihteen Uusimaassa julkaistussa jutussani ja maanantain jutussa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jocke Lybeck todistimme, ettei ydinvoima ole kannattava investointi, mistä huolimatta Kaupunginhallitus päätti äänin 8-5 myöntää Fennovoiman hankkeelle avoimen piikin.

Kuluttaja voi äänestää onneksi jaloillaan ja antaa siten kuluttajapalautetta palvelun tehokkuudesta, tässä tapauksessa tehokkuudesta investointina ja olemattomasta riskienhallinnasta. Olen tästä eteenpäin Ekoenergia Oy:n asiakas; Ekoenergia tarjoaa sähköä halvemmalla, kotimaisilta pientuottajilta ja uusiutuvista lähteistä. Se siis tukee suomalaista pienyrittäjyyttä, ja siltikin onnistuu olemaan kannattava. Suosittelen muillekin päätökseen tyytymättömille samaa.

Valitettavasti kuitenkin noin puolet sähkölaskustani muodostuu sähkönsiirtomaksusta, joka edelleenkin tulee menemään Porvoon Energialle. Jätänkin tässä eriävän mielipiteeni monopoliasemaansa lyhytnäköisesti käyttäneelle Porvoon Energialle, ja ehdotan samalla firman nimenvaihdosta Porvoon Ydinenergia Oy:ksi.

Kirjoitukseni julkaistiin lopulta keskiviikon 22.10 Uusimaassa.

Ei kommentteja: