Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.4.2009

Miksi äänestäisin Nannaa, osa II


Edellisessä blogipostissani kerroin syyt, miksi äänestän Johanna Sumuvuorta europarlamenttivaaleissa. Vielä kun tietäisi, milloin. Olen äänioikeuden saatuani pitänyt äänestämistä iloisena kansalaisvelvollisuutena, ja täyttänyt tämän iloisen oikeuteni kaikissa vaaleissa. Nyt kuitenkin osallistumiseni olisi ollut vaakalaudalla, ellen olisi poliittisesti keskivertoa aktiivisempi henkilö, ja seurannut oman puolueeni – Vihreiden – sähköpostilistoja ja nettisivuja.

Vihreiden sanotaan olevan tietoyhteiskuntapuolue. Sekä äänestäjämme että ehdokkaamme ovat keskivertoa nuorempia ja koulutetumpia ja käyttävät siis keskivertoa enemmän nettiä. Toki se ei ole yksinoikeutemme, kuten tiedämme esimerkiksi rytinällä Helsingin valtuustoon nousseesta kiistanalaisesta perussuomalaisesta.

Asun Norjassa, joka ei ole EU-maa. Täällä en ole nähnyt mainintaakaan EU-vaaleista missään. Meitä ulkosuomalaisia on kymmeniä tuhansia, ja ainakin osa meistä haluaisi käyttää äänioikeuttaan. On kuitenkin turha kuvitella, että kansalaisten enemmistö vaivautuisi kaivamaan tietoa vaaleista oma-aloitteisesti, jos he eivät ehkä edes tiedä, että sellaisia käydään.

Haastankin kaikki Vihreät – miksei muutkin – ehdokkaat julkistamaan EU-vaalien äänestyspäivät omien kotisivujensa ja blogiensa etusivuilla!

Ei kommentteja: