Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

26.7.2012

Ilmoitatko Marco Perunkankaalle...

... että hän voisi siirtää puhelinliittymänsä sinun nimiisi, jos hän siis on siirtänyt liittymänsä sinulle? Näin käski DNA. Ongelmana vaan on se, että Marco Perunkangasta ei ole olemassa. Miten voin siis ilmoittaa hänelle? Miten voi ei-olemassaoleva henkilö siirtää liittymän olemassaolevan henkilön käyttöön? Voiko ei-olemassaoleva henkilö tehdä ylipäätään mitään? Tai olla tekemättä?

Jos lasku on osoitettu Michael Perukankaalle mutta liittymän omistaja on Marco Perunkankaan, ei kai Michael Perukankaan pidä maksaa Marco Perunkankaan laskuja? Voiko laskua, joka on osoitettu ei-olemassaolevalle henkilölle, olla olemassa? Voiko ei-olemassaolevan henkilön ei-olemassaolevaa laskua maksaa henkilö, joka ei ole ei-olemassaoleva henkilö? Voinko kehottaa tätä ei-olemassaolevaa henkilöä lopettamaan heti kakkansa lapioimisen naapurin puolelle ja maksamaan itse omat laskunsa?

Kun ihminen käyttää toista nimeään, sekaannus on taattu, ei vähiten silloin jos sekä ensimmäinen että toinen nimi kirjoitetaan eri tavalla kuin ne härmäläisittäin äännetään (Marco Michael). Sukunimestäni on esiintynyt muistini mukaan ainakin seuraavia versioita:

Perunkangas
Peruskangas
Perukankangas
Perikangas
Perakangas
Porukangas
Pirukangas
Pyrykangas
Terukangas
Pesukangas
Penikangas
Peurakangas
Perukallas
Purukangas
Pemukangas
Perokangas
Peräkangas

Ainakin nämä. Voi muitakin olla, mutta kun ei ole säästynyt dokumentaatiota. Miten asioita, joita ei ole olemassa, voisikaan dokumentoida?

Kun ikäpolvensa ihmiseksi kielitaitoinen ja mitään pelkäämätön ja -ihmettelemätön edesmennyt mummoni tarvitsi kerran tulppaaninsipuleita, hän otti luuria sarvesta ja soitti Hollantiin. Suomen posti, silloin ennen kuin se alkoi jakaa postin sijasta itelloita, ymmärsi kuitenkin että se oli Vendla joka oli tilannut, ei Venla, joka luki väestörekisterissä. Hollannissakin ymmärrettiin, että hänen nimensä oli Vendla, eikä sen sijaan Venla, joksi hänen ymmärtämättömät vanhempansa vahingossa olivat antaneet kirkonkirjoihin merkitä. Vendla van Bergamas.

Ai niin, jo pari tuntia tämän viimeistelemisen jälkeen kun soitin hammaslääkärin ajanvaraukseen, muistinpa taas yhden alter egoni. Peurakangas. Kiitos ajanvaraajan. Peura on hieno eläin.

Ei kommentteja: