Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

4.7.2012

Kaupungissa ei saa uida

Kuntouimarille kesä on turhauttavaa aikaa, etenkin jos sattuu asumaan pikkukaupungissa. Helsingissä sentään Uimastadika ja Kumpulan maauimala palvelevat kuntouimaria uimahallien sulkeuduttua, mutta Porvoossa on vain luonnonvesiä ja Kokonniemen plotti.

Kyllä suhteellisen hyvässä kunnossa oleva ihminen, kuten minä pärjää, hammasta purren. Voi - jos tulee hengenhätä - polkea Monninkylän maauimalaan, joka on muuten mainio paikka paitsi ettei siellä voi jättää arvoesineitään mihinkään kun ei ole pukukaappeja. Mutta niin ei tee esimerkiksi toipilas, jonka pitäisi kuntouttaa itseään leikkauksesta tai sairaudesta, ja vesijuoksu tai kevyt uinti olisivat hänelle oikeastaan ainoaa sopivaa liikuntaa.

Luonnonvedet eivät ole kaikkien saavutettavissa, ja Kokonniemen plotti on äkkisyvänä kaikkea muuta kuin ideaalinen kuntouimiseen. Parhaassa mahdollisessa maailmassa siis uimahalli olisi auki vuoden ympäri, etenkin ei-niin-parhaassa-mahdollisessa-kesäsäässä.

Myös kesäksi kotipaikkakunnalleen jääviä tulee palvella, eikä olettaa normatiivisesti että kaikki lähtevät mökeille, etenkin kun kaikilla ei ole lomaa, ei mökkiä eivätkä kaikki siitä edes perusta. Suomea ei pidä sulkea kesäksi!

Ei kommentteja: