Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.7.2012

Rikollisilta ei pidä poistaa tukia

Ylen Uutisten mukaan Valtioneuvoston työryhmä pyrkii poistamaan "yhteiskunnan" tuet järjestäytyneeseen rikollisuuteen syyllistyneiltä. Samalla valtioneuvosto antaa signaalin, jossa rikoksiin syyllistyneiltä pyritään poistamaan myös asteittain kansalais- ja sittemmin myös ihmisoikeudet. Hankkeen toteutus varmaan tehdään helpommaksi vielä polttomerkitsemällä kastimerkki rikollisten otsaan, jotta vain eivät viranomaiset erehdy kaatamaan skurkeille valtion rahoja.

Rikollisilla on myös perhettä, ehkä valitettavastikin. Kun rikollisilta poistetaan lapsilisät ja asumistuet, tällä leimataan ja syrjäytetään rikollisten lapset. Samalla leimataan ja syrjäytetään rikolliset itsensä, tuomiten ihminen lopulliseen, kertakaikkiseen toivottomuuteen: kun ihminen on elämässään lipsahtanut kaidalta tieltä, hän tarvitsee tukea. Valtioneuvosto varmaan sammuttaisi metsäpaloakin bensalla, vaikka oikea lääke olisi vesi. Palakoot siellä, taitavat ajatella.

Jos yhteiskuntaa, sitä, jota tässä ollaan ajateltu säästää leikkaamalla tukia, on ajateltu jotenkin tässä auttaa, ei se ainakaan näin tapahdu. Yhteiskuntarauhan takaamiseksi olisi varmaan parempi vähentää vääryyksiä, sellaisia kuin mahdollisuuksien epätasa-arvo kuin leimata kunnottomat kelvottomiksi, joiden poltinmerkki tekee mahdottomaksi työpaikan, asuntolainan tai vakuutuksen saamisen.

"Yhteiskunnan tuet", joihin tässä viitataan, ovat Kelan maksamia toissijaisia, vaikkakin subjektiivisia etuuksia, joihin kaikilla on oikeus jos tarvis. Jos ne poistetaan, kunnat maksavat laskun. Samat kunnat, jotka nyt huolehtivat peruspalveluista, kaikenlaisista välttämättömistä ja kivoista asioista, sellaisista kuin vanhustenhuolto, päiväkodit, koulut, terveyskeskukset, kirjastot ja uimahallit. Näiden "yhteiskunnan tukien" leikkaaminen rikollisilta on hölmöläisten peitonkudontaa moralisoinnin varjolla.
Ylen uutisen voi katsoa klikkaamalla allaolevaa linkkiä.

http://yle.fi/uutiset/rikollisilta_saatetaan_poistaa_yhteiskunnan_tuet/6234504

Ei kommentteja: