Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

1.10.2010

Vastuullisuuden logiikkaa

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Laura Räty tulee keksineeksi aivan uudentyyppisen logiikan, kommentoidessaan blogissaan Helsingin nuorisolautakunnan vastuullista päätöstä olla sulkematta Vapaa katto ry:n romanileiriä. Leirissä, joka sijaitsee ei aivan Kalasatamassa kuten Hesari ehdottaa vaan pikemminkin Hermannissa, on majoittunut Bulgariasta ja Romaniasta vainoa paenneita romaneita hyvin alkeellisiin oloihin, joissa ei ole mitään kadehtimista.

Räty kirjoittaa: "Euroopan laajuista romaniongelmaa ei ratkaista yhdellä kerjäläisleirillä Helsingissä. Ongelma ei valitettavasti ratkea myöskään leirin sulkemisella. Leirin sulkeminen on kuitenkin ainoa vastuullinen toimintatapa."

Räty tulee myöntäneeksi Euroopan laajuisen romaniongelman (sic!) olemassaolon. Helsinki on EU-maan pääkaupunkina osa sekä Euroopan laajuisia ongelmia että niiden ratkaisuja. Tulisiko Suomen kenties erota EU:sta, jotta voisimme uskotella itsellemme olevamme osa ainoastaan ratkaisua - Hermannin hökkelimajoitus kun on niin ilmiselvä kansainvälinen vetovoimatekijä - jos sitäkään?

Rädyn logiikassa vastuun välttely on vastuullisuutta. Siis: vastuuttomuus on vastuullisuutta. Ilmeisesti myös valkoinen on mustaa, pyöreä kulmikasta ja niin edelleen. Mene nyt hyvä ihminen logiikan peruskurssille! Ei kyllä etiikankaan peruskurssi tekisi pahaa. Vähän voisi ottaa myös kansainvälisen politiikan ja kansainvälisen oikeuden opintoja. Vastuullisen luottamushenkilön ei sovi sekoilla.

Jos joku ymmärtää minua paremmin, mitä Laura oikein yritti tarkoittaa, kertokoon sen minulle. Tulkintaa voi yrittää tehdä alkulähteiden äärellä; valtuutettu Rädyn blogiin pääsee klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja: