Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

15.5.2012

Liiton miehet rikkoivat ilmaveivin

Suomen viimevuotisen maailmanmestaruuden symboliksi noussut Mikael Granlundin ilmaveivi saattoi tuhota Suomen menestymismahdollisuudet näissä kisoissa ja jopa Mikael Granlundin peliuran, joka on paljon tärkeämpi asia kuin nämä kisat. Nuorukainen on mainostettu ja peluutettu rikki. Vaikka poika olisi luonteeltaan kuinka vaatimaton, eivät jatkuvat haastattelupyynnöt ja mainokset voi olla häiritsemättä harjoittelua ja nuorukaisen yksityiselämää. Ei voi olla fiksua sälyttää joukkueen menestymispaineita hädin tuskin täysikasvuiselle nuorukaiselle. Ja kyllä kaukaloiden tapahtumillakin on osuutensa. Ei olisi ollut pakko peluuttaa HIF-Koffin Mikkeä ihan joka pelissä, ja kaikkein vahingollisinta ja typerintä oli laittaa Mikke juniorien mm-kisoihin. Vaikka Mikke pelistä joka solullaan nauttivana veijarina onkin vakuutellut jaksavansa epäinhimillisen rääkin, niin kropan rajat ovat tulleet vastaan. Mikke on peluutettu rikki. Toivottavasti hän toipuu, ja toivottavasti hän saa kroppansa sekä itseluottamuksensa omaan tekemiseensä ja peli-ilon takaisin ennen lähtöään Minnesotaan.

Ei liian lahjakkaita nuoria, sellaisia, jotka mahtuvat aikuisten joukkueisiin, saa peluuttaa nuorten kisoissa. Tässä on Suomen nuorisomaajoukkueen johto toiminut ajattelemattomasti.

Jos Mikke onkin liian hyvä junioriksi, sama voi päteä myös painoluokkaurheiluihin. Olen sitä mieltä, että jos alemman painoluokan painonnostaja nostaa enemmän kun ylemmän painoluokan kilpailija, ylemmät painoluokat tulee hylätä. Alempien painoluokkien kilpailija on tällöin osoittanut painoluokat tarpeettomiksi, tavallaan pilkannut samalla itseään isompia.

Viime kisoissa Mikke "pilkkasi" painovoimaa ja vastustajia. Nyt hän on irvikuva viime vuotisestaan. Annetaan Miken levätä ja ei enää valita supernuoria junnukisoihin, näitä Granlundeja ja Vatasia (joka myöskin menee jatkuvasti rikki).

Ei kommentteja: