Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

22.5.2012

Puoluekokouksen antia

Puoluekokous käytiin melko lämpimässä Lappeenrannassa noin 400 vihreän voimin. Porvoon Vihreät oli edustettuna kahdella edustajalla, jotka olivat Michael Perukangas ja Johanna Karhu.

Ohjelman pääkohtana oli uuden periaateohjelman hyväksyminen. Äänestämäänkin päästiin lukuisista kohdista. Periaateohjelma on sivumäärältään alle puolet entisestä, eli tiivistystä on tapahtunut. Eniten keskustelua taisivat herättää maailmankatsomuksien ja valtion suhde, feminismi sanana ja asiana ja eutanasia.

Periaateohjelmassa hyväksyttiin periaatetyöryhmän muotoilu viimesijaisesta autetusta eutanasiasta, ja voimakkaammin muotoiltu kanta hävisi, joten huhut Vihreistä aktiivisen eutanasian ajajina ovat liioiteltuja. Aikaisemmasta ohjelmasta tuttu Vihreä feminismi tipahti käsitteenä ulos periaateohjelmasta, vaikkakin käsitteen sisältö – tunnustaa yhteiskunnan sukupuolittuneet rakenteet, feminismin merkitys tasa-arvoliikkeenä – on mukana ohjelmassa. Ohjelma korostaa maailmankatsomuksien tasa-arvoa mutta ei ole erottamassa kirkkoa valtiosta.

Vihreät korostivat myös mielipiteiden ja sananvapauden kunnioittamisen tärkeyttä, ja puoluekokousväen mielipiteiden, maailmankatsomuksien ja erilaisten painotusten kirjo jo itsessään kuvasteli tätä moninaisuuden arvostamista. Keskustelu oli ajoittain värikästä mutta käytiin hyvässä hengessä kuten puoluekokouskin.

Puoluekokouksessa vieraili myös venäläisiä kansalaisaktivisteja ja saatiin terveiset Viron veljespuolueelta, joka tarvitsee apuamme. Viron Vihreitä voi tukea tilille:

tilin omistaja: Erakond Eestimaa Rohelised
tilinumero 221029698609
IBAN: EE072200221029698609

Ei kommentteja: