Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.5.2012

Palautteeni Joonaanmäen kävijäkyselyyn


Porvoon kaupungin ei kannata tuhlata resursseja liialliseen metsänhoitoon; tulee välttää avohakkuita ja kannattaa jättää metsään lahopuita. Tarkempi ulkoilureittien viitoitus ja ulkoilureittien kartoitus (mukaanlukien Humla-Holkenin jatkoreitti) auttaisi ulkoilijoita suunnittelemaan jatkoreittinsä.

Kysely pakotti ottamaan kantaa poissulkevin kategorioin siihen, kuinka kaukana metsästä asuu. Asun tasan kilometrin päässä metsänreunasta. En olisi halunnut siis rastittaa tähän kohtaan mitään. Toinen syy, miksi olisin halunnut jättää kohdan tyhjäksi johtui siitä, kannattaako vastata "alle 1 km" vai "yli 1 km", juontuu traumaattisista kokemuksistani siitä, miten Helsingissä sovelletaan Maankäyttö- ja rakennuslain osallisuuspykälää, tuoden mieleeni ristiriitaisia ajatuksia. Jos korostan maantieteellistä läheisyyttä metsään, minut saatetaan huomioida jatkossa osallisena ja osallistaa metsän suunnitteluun, jos taas tähdennän kaukaisuutta metsästä, tällä taas korostan vaikutelmaa, jossa metsä näyttäytyy koko kaupungin tai ainakin laajemman alueen virkistysalueena eikä vain naapurustonsa paikallisina keuhkoina mutta en saane osallistua jatkossa metsää koskevaan suunnittelutyöhön.

Ei kommentteja: