Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

3.5.2012

Lapsilla on oikeus makaronilaatikkoon

Minä olen isä. Ei kukaan minua ole mistään isyyskokeesta päästänyt läpi, mutta olenpa kuitenkin. Sen sijaan ne ystäväni, jotka ovat antaneet kodin adoptiolapselle, ovat altistuneet ties mille seulalle, suunnilleen roskiksetkin on pengottu. Niin tehdään perhepäivähoitajillekin: roskikset pengotaan.

Vaikka joissakin kunnissa on harkinnassa siirtää päivähoito palvelusetelipalveluksi (mikä hirviösana!), niin vapaata kilpailutusta kavahtavat: huoli on turha. Ei perhepäivähoitajaksi ryhtyminen käy bisnekseksi kun se on tehty niin hankalaksi. Ja varsinkaan siinä työssä ei järkeä saa käyttää tai olla lasten kanssa. Miksi?

No kun jos perhepäivähoitaja ajattelisi että tekee ruokaa lapsille jo edellisen päivän iltana, voidakseen maksimoida sen ajan, jonka hän on lapsien kanssa, perhepäivähoitamassa, varhaiskasvattamassa, vahtimassa, tarhaamassa, antamassa virikkeitä, ei se ole sallittua. Evira kieltää sen. Evira tuomitsee päivähoitoon jätetyt lapset heitteille. Olisi varmaan parempi myrkyttää heidät kotiruoalla. Makaronilaatikot vaan pois, kiskotaan vaikka koukulla lapsiparkojen suista jos ovat erehtyneet jo maistamaan.

Suomessa sentään pidetään itsestäänselvästi lapsien (ja kaikkien) välttämättömänä perusoikeutena lämmintä lounasateriaa. Suomi on päättänyt satsata kasvavaan nuorisoonsa, oliko se 80 senttiä per asiakas-kansalainen per päivä. Syvä hatunnostokumarrukseni koulukeittäjille, jotka käyttävät mielikuvitustaan taritakseen maittavaa, terveellistä ja turvallista kouluruokaa. Toinen maa, jonka tiedän ja tunnen, eli Norja, ei taas katso, että sillä on sikamaisista öljyrikkauksistaan jakaa koululaisilleen tai päiväkotilapsilleen. Kaikissa päiväkodeissa ei ole lämmintä ateriaa. Siellä lapset kanniskelevat mukanaan matpakkeja, eväslaatikkoja, joita säilytellään huoneenlämmössä päiväkotien narikoissa. Menkää nyt hyvät ihmiset elintarviketarkastajat ratsaamaan norjalaiset päiväkodit, tiedä mitä trikiineitä sieltä saavat, maksapasteija-munavoileivistään!

Norjassa on tulossa kohta taas parlamenttivaalit. Sen tunnistaa siitä, että taas yksi puolue tekee julkisen poliittisen itsemurhan. Kaikkein varmimpia tapoja tehdä se Norjassa on esittää maksutonta kouluruokailua. Yleensä tämä sarjaitsemurhaajaporukka on SV, Sosialistiske Venstrepartiet. Jos joku puolue Suomessa olisi lakkauttamassa kouluruokailua, se tekisi poliittisen itsemurhan.

Minun lapsellani on mahdollisuus saada makaronilaatikkoa, isänsä laittamaa. Ei Saarioisten. Saatikka perhepäivähoitajien. Joskus toivoisi että järjen käyttö olisi sallittua. Sen sallisi Evirallekin.

Ei kommentteja: