Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

12.5.2012

Kaupan kassat ovat autoistamisen välikappaleita

Käydessäni äsken paikallisessa Citymarket-nimisessä kaupassa, tarkoituksessa hankkia pinjansiemeniä, tiesin että tuollaiset isot kaupat ovat viikonloppuisin vaarallisia. Niissä on paitsi sellainen ruuhka että niissä alkaa voida pahoin, niissä on myös vaarana että mukaan tarttuu kaikenlaista. Nyt tuli myös suihkusaippuaa ja jalkapallokeräilykortteja. Mukaan voi tarttua myös kassalta, pyytämättä ja yllätyksenä. Ja ilmaiseksi. Kustannukset voivat kuitenkin olla sietämättömät, sekä asiakkaalle että orj...eikun myyjälle.

Kassalla vähäiset ostokseni - jotka aivan hyvin olisivat mahtuneet takkini taskuihin - sullottiin minulta kysymättä hedelmäpussiin. Se kun on läpinäkyvä, näin että sinne sullottiin myös jotakin muuta. Otin sen jotakin muuta tarkasteluun. Se oli autoarvontakuponki. Myyjä vaikutti hämmästyneeltä ojentaessani sen hänelle takaisin sanoen: "mulla ei oikein ole tuolle käyttöä kun ei mulla ole ajokorttia".

Niin, ei ole ajokorttia. Mitä olisin tehnyt autolla? Olisinko ajanut ajokortin saadakseni ilon nauttia palkinnostani? Vai olisinko koettanut myydä auton pois, seurauksella että olisin joutunut maksamaan myyntivoittoveroa, ja samalla osallistunut tämän maailman autoistamiseen?

En kadehdi kyllä tuota myyjääkään yhtään, joutua tekemään jotakin sellaista, mitä ihan varmasti ei lue hänen työsopimuksessaan ilman että hän saisi siitä mitään provisiota tai ekstraa. Citymarket orjuuttaa työntekijöitään, tekemällä heistä välineitä ja välikappaleita maailman autoistamiselle huijaamalla asiakkailleen piilotettuna mukaan autoilulitteroita. Hyi. Tämä kokemukseni vahvistaa allaolevasta linkistä jo talvella ounastelemani: Citymarketilla on salaliitto lopettaa pyöräily ja motorisoida asiakkaansa.
 
http://perukangas.blogspot.com/2012/01/citymarketin-pyoratelineiden-arvoitus.html

Ei kommentteja: