Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

14.2.2013

Allekirjoita kansalaisaloite perustulon puolesta!

Miksi perustuloa tarvitaan:
- se helpottaisi yrittämistä. Aloitteleva pienyrittäjä on koko lailla lainsuojaton. Hän kantaa kaikki riskit itse, sairastamiseen ei ole varaa ja työllistäminen on kallista.
- se helpottaisi työttömien osa-aika- ja keikkatyön tekemistä. Tämä parantaisi työttömien taloudellista tilannetta, työttömät voisivat myös ylläpitää osaamistaan ja tämä vähentäisi työttömien väsymistä ja syrjäytymistä.
- se kannustaisi työttömiä opiskelemaan, mikä tukisi heidän työnhakuaan.
- se poistaisi karenssit. Elämäntilanteiden muuttuessa tukimuoto muuttuu, ja käsittelyajat ovat pitkiä. Vatsa ja vuokranantaja ja velkojat eivät kuitenkaan tunne käsittelyaikoja.
- se poistaisi monia tukia tarpeettomina. Ei tarvittaisi enää toimeentulotukea tai peruspäivärahaa. Byrokratiakin vähenisi huomattavasti.

Ja paljon monia muitakin hyviä syitä, joista moni minua viisaampi - esimerkiksi Osmo Soininvaara, Ville Niinistö ja Outi Alanko-Kahiluoto - on sanonut minua viisaammin. Näitä syitä ja kansalaisaloitteen löytää klikkaamalla tämän bloggauksen linkkejä. Omia perusteluita löytää blogini oikean sivupalkin kohdasta "hakusanat".

Ei kommentteja: