Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

24.6.2013

Älä mene nälkäisenä Seinäjoelle

Kun lähdin perheeni kanssa junailemaan Seinäjoen kautta Vaasaan, olin jo lupaillut etukäteen pojalleni että pääsee sitten ravintolavaunussa syömään nakkeja ja muusin. Tai jonkin muun Ilpo Ilveksen annoksen. Ei sellaista kuitenkaan ollut tarjolla, sillä on näköjään turha toivo, että kaukojunassa olisi ravintolavaunu. Tai olihan siellä: sitä työnnettiin pitkin käytäviä. Tosin, jos ihan tarkkoja ollaan, sitä kai pitäisi kutsua tarjoilukärryksi. Siellä oli tarjolla sämpylöitä, reissumiehiä, kolmioleipiä sekä voileipiä, jotka olivat loppu. Suolaisen nälkään - jos sattuisi olemaan keliaakikko - tarjolla oli Pringlesejä.

No, onneksi jälkikasvulle oli Muumi-keksit ja meille aikuisille hedelmiä. Vahingosta viisastuneena, päätimme selvittää etukäteen paluumatkan ravitsemustarjonnan. Turhaan, sillä ei Vernerin www-sivun kohta "ravitsemuspalvelut" tehnyt hullua hurskaammaksi. Ensin olisi pitänyt tietää, oliko kyseessä IC2- juna vai oliko se IC1. On varmaan sitten sivuseikka, mitä kaikkia muita niitä on, että ovatko ne ei IC2- tai IC1 -junat IC nollia tai sitten niitä joko IC kakkosia tai yökkösiä, siis sitä toista niistä ensin arvatuista, joita tämä juna ei siis edustanut, tämä juna, joko kuuluikin lajiin IC50 eikä mistään saanut tietää, kuuluiko IC50 tyyppiin IC1, väärä IC1, IC2, väärä IC2 vaiko peräti IC50 ja onko se/eikö se ole tämmöinen IC1 tai IC2.

Vähän siis skarppausta, VR. Kun perheen edestakainen matka maksaa sen verran että sitä vakavasti voisi miettiä isovanhempien lihapullien asemesta Teneriffan lihapullia, sopisi palveluakin odottaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

IC-junissa ja perinteisissä pikajunissa on ravintolavaunu. Sen sijaan IC2-junissa ei koskaan ole ollutkaan ravintolavaunua. VR:n sivuilta kyllä aikatauluja selatessa selviää, onko junavuoro IC vaiko IC2. Et ilmeisesti ole pahemmin kaukojunia käyttänyt, kun et tätä asiaa tiennyt.

Michael Perukangas kirjoitti...

No, nyt kuulin ensimmäisen kerran että on olemassa jotain muitakin IC-junia kuin IC-junat. Ei olisi vaikea nimetä palvelua vähän yksiselitteisemmin.