Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

25.10.2012

Vaalilupaukseni nuorille

Tulen ehdottamaan nuorisopsykiatrian lähetteiden poistamista. En tule kannattamaan oppilashuollon ja kouluavustajien määrän leikkaamisia. Tulen omalta osaltani varmistamaan, että Porvoon budjettiesitykseen mainittu henkilökohtainen vastuuviranomainen säilyy lopullisessa budjetissa ja aion esittää myös, että Porvoo laajemmassa strategiatyöskentelyssään esittää skenaarionsa siitä, millaisia asukkaita Porvoo tulevaisuudessa toivoo, ja millaisiksi se näkee heidän elämisensä edellytykset (työ, koulutus, asuminen). Toisin sanoen, esitän, että Porvoo tekee nuorisostrategian osana strategiatyötään. Toivon myös, että tässä nuorisostrategiassa määriteltäisiin kuka soittaa ja kenelle silloin kun yksikin nuori keskeyttää opiskelun tai työvoimapoliittisen toimenpiteen, kuinka nopeasti, keitä kutsutaan neuvottelemaan ja millä aikataululla. Lisäksi tulee sopia neuvonnan, palveluohjauksen ja seurannan mekanismeista, joilla varmistetaan, ettei nuori eksy matkalla.

Lupaukseni on nähtävillä sivustolla Epätavallisia asioita, joka on tehty rakentavana, kansalaislähtöisenä korjaavana täydennysesityksenä tasavallan presidentti Sauli Niinistön kampanjalle Tavallisia asioita. Epätavallisia asioita voi lukea allaolevasta linkistä:

http://epatavallisia.fi/ehdokkaiden_ratkaisuja/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvä ellei täydellinen. Ei unohdeta nuorten kuulemista ja omaa osuuttaan tässä heidän ja meidän asiassa. Kukaan tuskin haluaa olla toimenpiteiden kohde, ilman että voi vaikuttaa omaa elämääsä koskeviin päätöksiin.

Unknown kirjoitti...

Asia on tärkeä. Miten nuoren ääni sitten kuuluisi kun kuitenkin ehdokkaat ovat kaikki täysi-ikäisiä? Ok, on nuorisovaltuustoja, mutta kuunnellaanko heitä? Ja otetaanko huomioon? Kuunteleminen on yksi askel eteenpäin pelkästä kuulemisesta, kuunteleminen edellyttää sitä, että otetaan tosissaan.