Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

12.11.2009

Rokotukset rikkovat kotipaikkaoikeutta

Opiskelijoita on kehotettu hankkimaan sikainfluenssarokotukset kotipaikkakunnaltaan, ja rokotusjonoissa kuohuu. Suurin osa opiskelijoista kuitenkin on vaihtanut kotipaikkakunnakseen virallisesti Helsingin; tästä kuitenkin aiotaan sanoutua irti, ja opiskelijat ovat siis toisen luokan helsinkiläisiä, jyväskyläläisiä ja turkulaisia.

Jos kotipaikkaoikeudelle viitataan kintaalla, seuraamukset ovat mielenkiintoisia. Jos oletetaan, että esimerkiksi utsjokelainen ja kökarilainen opiskelija herkeävät tappelemaan rokotusjonossa, tällöin paikalle kahakkaa selvittämään pitää saman logiikan mukaisesti kutsua utsjokelainen ja kökarilainen poliisi, mikäli näissä kunnissa on sellainen. Virka-apua odotellessa, opiskelijat ovatkin sitten ehtineet laittaa poliklinikan ns. nuuskaksi.

Jos ja kun virka-apua lopulta saadaan, opiskelijat tulee lähettämän jäähylle kukin oman poliisilaitoksensa putkaan, edellyttäen toki, että sellainen on saatavilla. Kun tilanne on saatu rauhoittumaan, vielä tulee selvittämän, mikä on utsjokelaisen ja mikä on kökarilaisen opiskelijan mahdollinen poliklinikan irtaimistolle aiheuttaman vahingon suuruus, ja laskuttaa tästä vahingosta heidän aiheuttamansa vahingon mukaisessa suhteessa heidän kotikuntiaan, jotka sitten voivat periä kulunkinsa takaisin vikapäiltä, edellyttäen, että todennetaan, oliko sen Pieksämäen kaupungilta lahjaksi saadun taideteoksen heittäminen polin lasioven läpi utsjokelaisen opiskelijan vika - hän tähtäsi kökarilaisen opiskelijan kaaliin - vaiko kökarilaisen.

Jos vikapääksi todetaan kökarilainen, tällöin kriminalisoidaan väistöliike, jonka hän teki hengissäpysymistarkoituksissa. Molemmissa tapauksissa tulee vielä selvittää, oliko käsillä helsinkiläisiä esineitä, joilla ko. vahinko oltaisiin voitu suorittaa. Jos ei, niin sitten on vielä selvitettävä, mikä on Pieksämäen kaupungin korvausvastuu.

Esimerkkitapauksessa käytetyt kunnat ja kaupungit ovat esimerkkitapauksia.

Ei kommentteja: