Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.9.2011

Saako perussuomalainen olla homo?

Kun kristilliset apupuolueekseen hallitukseen, suojaksi vieläkin suurempaa konservativismia vastaan ottaneet muut pahat hallituspuolueet huijasivat kristillisdemokraatteja tekemällä lakialoitteen sukupuolineutraalista avioliitosta ja pohjustamalla sen niin että se melkein varmasti menee läpi, he varmastikin osasivat odottaa taantumuksellisten voimien vastaiskua. Ja se tulikin.

"Voi kauhia paikka, kyllä on rappiotila mennyt alas", päivitteli perussuomalaisten Kettusen Pentti sitä, miten on rappiotila mennyt alas. Kun hän oli huolestunut siitä, että "lapsi saattaa joutua leikkikentillä ja koulussa vaikeaan asemaan", hän siis pelkää sitä, että homo- tai lesboparien lapset joutuisivat koulukiusatuiksi.

Kristillisen nuorisojärjestön toiminnanjohtajana ennen kansanedustuksellista tehtäväänsä toiminut Mika Niikko (PS) taas totesi, että arvoyhteisöjen, kuten työpaikkojen, on voitava edellyttää että kaikki sen jäsenet, edustajat tai työntekijät sitoutuvat sekä julkisesti että yksityisesti tämän yhteisön arvoihin, eikä yksityisen ja julkisen välillä saa olla ristiriitaa. Niikon kristillisessä lähimmäisenrakkaudessa yhteisö rankaisee avoimuudesta työpaikkakiusaamisella. Tätä on nähdäkseni kahta muotoa: ei-julkista vittuilua tai avointa vainoa.

"Jos tuo niitä omia arvoja työssään esiin, tai jos arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa, että ne (työpaikan) arvot tulevat toteutumaan. Työnantajalla on oikeus valita paras mahdollinen henkilö tehtävään."

Niikon lausunto vahvistaa Kettusen pelot oikeaksi. On ihan mahdollista, että lapsi, jonka vanhemmilla on jokin muu parisuhdemalli kuin perinteinen heteroseksuaali ydinperhe, voi todella joutua kiusatuksi. Näin käy mahdollisesti ainakin tapauksessa, jossa tämän lapsen vanhemmat - jotka todennäköisesti elävät itse heteroseksuaalisessa parisuhteessa - tulevat siirtäneeksi oman heteronormatiivisuutensa lapseensa, joka sitten kiusaa sukupuolineutraalissa perhemallissa kasvavaa lasta. Olisi kiinnostavaa tietää, ulottaako Niikko vaatimuksensa myös heteroseksuaalisiin ydinperheisiin, jolloin loogista olisi edellyttää, että raskaus tulisi "paljastaa" työhaastattelussa.

Niikon lausunto vahvistaa myös itsensä. On varmastikin työpaikkoja, joissa ei voi toimia avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluva henkilö. Yksi sellainen työpaikka on ainakin perussuomalainen kansanedustaja. Niikolle ja muille perussuomalaisille tiedoksi: kansanedustajan valitsee sellainen juttu kuin kansa, eivät perussuomalaiset.

Minä voin kertoa sen nyt aivan avoimesti, säästäen kysymisen vaivan ja mahdollisen vaivautumisen aiheuttaman kasvojen menetyksen. Tiedoksi siis kaikille tuleville mahdollisille ja mahdottomille työnantajilleni: olen heteroseksuaali. Tosin taitaa tämä tunnustus mennä kuuroille korville. Karavaani kulkee, koira haukkuu ja hipsterit klikkaavat "like" toistensa noutsseja.

Sen, mitä ne ovat taas menneet höpsäyttelemään, voi tarkistaa klikkaamalla otsikkoa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No onhan se nyt päivänselvää, että homojen tai lesbojen 'perheessä' elävä lapsi joutuu kärsimään siitä koko ikänsä!

Kuka haluaa kuulla lapsena, tarhassa ja koulussa olevansa hintin kakara? Näin tulee käymään, ei mitään selitystä!!

Mitä lapsi kertoo kun kaverit kysyvät homo/lesbo kodissa kasvaneelta lapselta mikä sinun äitisi/isäsi nimi on?

Jumalauta ne on idiootteja!

Anonyymi kirjoitti...

"Tiedoksi siis kaikille tuleville mahdollisille ja mahdottomille työnantajilleni: olen heteroseksuaali."

Et muuten taida olla. Kirjoituksesi osoittaa paremminkin kaappihomon piirteet.

Michael Perukangas kirjoitti...

Mistäköhän ne lapset oppivat sen, että mies- tai naisparin lapsia voi tai pitää kiusata? Pitääkö mustia lapsia kiusata? Ei pidä, ei tarvitse eikä kiusata, jos tottuu siihen että ihmiset ovat erilaisia.

Man On Mountain kirjoitti...

Ilmeisesti Perus Suomalaisten Puolueessa halutaan hyväksyä halutaan hyväksyä kiusaaminen ja syyllistää kiusatut kun ovat niin idiootteja. Voihan se olla, että kaikki kiusatut ovat myös kaappihomoja.