Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

7.9.2011

Perussuomalaisuuden panttivankina Kreikan tukiasiassa

Hesarin tuoreen gallupin mukaan enemmistö suomalaisista (vai kenties Hesarin lukijoista, ja vielä tarkemmin niistä, jotka osallistuivat em."tutkimukseen"), vastustaa Kreikan tukemista sen talouskurimuksessa. Kuitenkin enemmistö kannattaa Suomen pysymistä eurossa ja EU:ssa. Jutusta tehdyssä uutisoinnissa tämä ilmeinen ristiriita jo huomattiinkin. Sitä en tiedä, oliko ristiriita rakennettu tarkoituksellisesti vai onko se jälleen kerran osoituksena siitä, että lehdistöä ei pidä päästää tekemään tutkimuksia, edes mielipidesellaisia, sillä ei se sellaisia osaa tehdä. Tai sitten perussuomalaiset ovat kidnapanneet Hesarin toimituksen.

Yksi ainoa kysymys olisi nimittäin aivan hyvin riittänyt: kannatatko Suomen mukanaoloa eurooppalaisessa talousalueessa? Jos joku ei tiedä tai muista, eurooppalaisen yhteistyön tarkoituksena oli nimittäin alueen vakauden: ensin sotilaallisen ja sittemmin taloudellisen vakauden takaaminen. Ja jos joku ei sitäkään tiedä, niin jo 70-luvulta alkanut jälkiteollistumiskehitys tarkoittaa sitä, että varsinainen teollisuus on siirtynyt ensin Itä-Eurooppaan ja sittemmin kolmanteen maailmaan. Ja tämän kehityksen vastavoimaksi juuri eurooppalainen talousalue on perustettu: jotta täällä saisi pysymään edes yhden niistä kymmenestä teollisuustyöpaikasta. Jos näitä premissejä ei hyväksy, hyväksyy pahenevan työttömyyden, sen, jota vastaan kaikki puolueet ovat luvanneet kilpaa esittää työllistämistaikatemppuja, Persutkin. Ja paheneva työttömyys tuo sitten lamankin takaovesta. Ja se lama on paljon pahempi kuin Kreikan tukemisen aiheuttama lovi valtion kassaan.

Pelissä noudatetaan pelin sääntöjä. Sen pelin, jota pelataan. Ei koripalloakaan voi pelata pesäpallosäännöillä. Jos peli ei maistu, sitten on parasta hypätä pois.

Jälkiteollistuminen on tuonut takaovesta takaisin merkantilismin, vaikkakin päivitettynä painoksena. Nyt raaka-aineena on työvoima. Minä kannatan yhteistyötä paljon enemmän kuin suojatulleja. Kannatan tosin muutakin yhteistyötä kuin pääomien ja henkilöstön liikkumisen helpottamista, esimerkiksi kulttuurista. Siitä tosin ei ole ollut varaa tai aikaa puhua mitään, ei edes lisäarvon tuottamisen, saatikka henkisen hyvinvoinnin nimissä.

Hesarin tai minkään muunkaan median ei pidä lietsoa sekasotkua suomalaisten mieliin ja tehdä EU:sta nykyistäkin sotkuisempaa peikkoa. Hesarin uutisointi vain lahjoittaa tämän maan perussuomalaisten käsiin, tai ainakin saa hallituspolitiikan populismin panttivangiksi. Maan päälehdeltä tällainen sekoilu on vastuutonta paniikinlietsontaa. Hesari ajaa maan entistäkin syvemmälle panttivankidraamaan, jossa demarit ovat persujen ja Kokoomus demareiden panttivankina, ja lopulta koko Suomi populismin panttivankina.

Hesarin jutun sen tekemästä gallupista voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yrität niin kuin väittää ihan tosissasi, että EU'n hyväksyminen tarkoittaa samalla zorbaksien velanmakun hyväksymistä?

Et ihan täysijärkinen taida olla?

Michael Perukangas kirjoitti...

Suomi ei ole vain EU:n vaan myös Euroopan talousalueen jäsen, ja siitä seuraa euroalueen tukeminen.