Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

15.9.2011

Bat ja Ryyd

Kun olin murrosikäinen, televisiossa oli suosittu sketsipari, Bat ja Ryyd. He eivät olleet silloinkaan mielestäni erityisen hauskoja, sellainen teinipissahuumori ei oikein ole huvittanut minua koskaan suuremmin. Vielä vähemmän huvittavat nyt 40-vuotiaana tämän ajan Bat ja Ryyd; Jussi Halla-Aho ja Wille Rydman. Näillä ilvesveljeksillä on tupsukorvien sijasta sarvet.

Vaikka eivät he kelpaa teinihuumorin kohteeksi, teinien tapaan hekään eivät osaa nauraa itselleen. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi Batille
pystyy nauramaan siitä huolimatta, että tämä "Mestari" on mm. maahanmuuttoasioista päättävän hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Mikä ei ole mikään leikin asia, valitettavasti. Ryydille taas ei oikein voi nauraa, vaikka kaikkien puoluenuorien, puolueesta riippumatta, ikiaikainen tehtävä on ollut aina olla niin kerettiläinen, että samalla he tulevat olleeksi paavillisempia kuin paavi itse. Ryyd mustapaitaisine ystävineen toivottaa 30-luvun Saksaan, ja on opettanut minulle, mitä Kari Suomalainen tarkoitti patamustalla porvarilla.

Sekä Bat että Ryyd ovat puolueilleen kaksiteräinen Damokleen miekka. Perussuomalaisen puolueen lepakkosiipi oli ennen vaaleja suuri osasyy persujen vaalivoittoon, mutta samalla emopuolueelle mahdottomia paimennettavia ja imago-ongelma, jotka tekevät puolueessa toimivien, epäilemättä vastuullistenkin tahojen uskottavan liikkumatilan hyvin ahtaaksi, karkottaen kaikki ne mahdolliset tahot, jotka pitävät Perussuomalaisia pienen ihmisen puolueena tai Kokoomusta liberaalina puolueena. Sitä se tosin oli niinä aikoina kun minä toimin Kokoomusnuorissa, ainakin nuorten osalta. Markkinaliberalismista ei kuitenkaan voi johtaa ihmisoikeusliberalismia.

Ryyd, joka on rusketettuna kamerankestävä versio Batista, on Mestarin tavoin myös sanitäärinen ongelma Kokoomuksen vastuulliselle siivelle, jota edustavat esimerkiksi Sarkomaa, Katainen, Salolainen ja Pietikäinen. Toisaalta hän on Kokoomuksen pato perussuomalaisiin suuntautuvaa vuotoa vastaan.

Jos ei tiedä, keitä olivat Bat ja Ryyd, asian voi tarkistaa klikkaamalla otsikkoa. Lisäksi kannattaa tsekata Perussuomalaisen puolueen syrjinnän vastainen julkilausuma ja sille tekemäni ruumiinavaus tästä blogista, allaolevasta linkistä:

http://perukangas.blogspot.com/2011/06/ruumiinavaus-persujen-syrjinnan.html

Ei kommentteja: