Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

30.12.2012

Suomi on vaarallinen maa lapsille

Kuten Uusimaa-lehdessä olemme saaneet lukea, ei vähiten kiitos provinssipersupanoksen (aiheesta lisää tässä linkissä: http://perukangas.blogspot.fi/2012/12/haluavatko-persut-hakata-lapsia.html )
siitä, että Suomi on lapsille vaarallinen maa, jossa tenavia uhkaavat milloin nimettömänä kummittelevat naapurit ja silloin ylivirkaintoiset sosiaalitantat. Myös Suomen ilmasto voi olla pilteille vahingollinen.

Tänään Porvoon Kaupungipuistossa sain epäuskoisia vilkuiluja osakseni kahden alle kouluikäisen lapsen vanhemmalta rakentaessani alle 5-vuotiaan poikani kanssa lumiukkoa. Siinähän voivat hanskat kastua. Samalla nämä ylisuojelevat vanhemmat kielsivät mäenlaskun: siinä voivat peffa kastua, päät kolista ja vaatteet mennä rikki. Mitään ei pitänyt lumesta poimiman, ja siitä piti muutenkin pysytellä kaukana kun sinne kaikki puistopultsarit kakkivat silkkaa pahanilkisyyttään.

Mitään tällaista kieltämistä ei tarvittaisi. Olisi helppoa aloittaa siitä, että lapset pukisi säähän sopivasti. Jos tämä on liian hankalaa, kannattaa muuttaa toisenlaisiin ilmasto-oloihin, esim. Sudaniin. Saa valita vapaasti pohjoisen ja etelän välillä. Jos tämäkin on liian vaikeaa, lienee parasta ettei hanki lapsia jos nämä järkyttävät omaa kontrollifriikkiystaipumusta näin perin juurin.


2 kommenttia:

Veijon blogi kirjoitti...

Niinpä niin!

Kuten hyvin tietänet, on myös sosiaaliviranomaistenkin (kuten muittenkin viranomaisten)epäasialliseen toimintaan puututtava. Ei voi olla oikein, että vuonna 2010, jolloin tehtiin peräti 17800 huostaanottoa,että ne kaikki olisivat olleet välttämättömiä. Monet niistä olisi voitu hoitaa panostamalla perheitten hyvinvointiin ja auttamiseen.
Olen puuttunut siihen, että lapsista on tehty kauppatavaraa huostaanotoilla bisnesmielessä 1930-luvun huutolaismalliin. Olen itse nähnyt tämän. Olen ollut sivutöissä Pelastakaa Edes Lapset- nimisessä järjestössä (n. 15 vuotta). Sain myös seurata aitiopaikalta toimintaa valtion virkamiehenä mm. pääkaupungissamme.
En kirjoittele huvikseni enkä politiikantekomielessä tästä asiasta. Autan vointini mukaan yksinhuoltajaperheitä, jotka ovat joutuneet viranomaismielivallan alaiseksi.
On totta, että on myös tapauksia, joissa huostaanotto ja sijoitus ovat lapselle parempi vaihtoehto. Nämä tapaukset vain tulevat mediassa pintaan. Ne tapaukset, joissa huostaanotto tai sijoitus ovat tarpeettomia tai jopa lainvastaisia, eivät tule julkisuuteen.

En yksilöi tänne tapauksia, koska en halua kenellekään vaikeuksia ja suojelen heidän intimiteettiään.
Olen saanut paljon soittoja ja muun informaation kautta tietoa kansalaisilta.
Sen lisäksi olen ollut yhteydessä asianajajiin, jotka ovat perehtyneet näihin tapauksiin perinpohjaisesti.

Väittämä, että hyväksyisin lasten hakkaamisen tai pahoinpitelyn on täysin absurdi. Tulee herättää keskustelua. Keskustelun tulisi olla asiallista, turhat väittämät ja jopa asiattomuudet eivät edistä keskutelua. Lastensuojelulla ei pidä tehdä politiikkaa, tehkäämme sitä muilla asioilla kuin lapsilla.
Porvoossa ei valitettavasti saa keskustelua aikaiseksi.Leimakirves heilahti demarileiristä "vanhan konkarin" bäckmaniksi-haukkumalla, toinen oli asiallisempi, joskin väittämää siinäkin "lapsen hakkaajaksi ja pieksäjäksi".
Edistääkö tämä tämmöinen keskustelua? En oikein usko.

terveisin
Veijo Eskelinen
provinssiperussuomalainen

Ps. laitoin kuitenkin tuon provinssiperussuomalainen tittelin, vaikka en näe tässä asiassa politiikkaa

Michael Perukangas kirjoitti...

Kaikki panos perheiden ja lapsien tueksi on tarpeen, vapaaehtoinenkin. Hyvä että annat aikaasi. Kannattaa kuitenkin kirjoittaa niin ettei väärinkäsityksen mahdollisuuksia synny.

Tuo Bäckman-vertaus ei varmaan ole imarteleva? En ole perillä miehen tekemisistä kun en lue iltapäivälehtiä.