Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

25.12.2012

Haluavatko persut hakata lapsia?

Kun Veijo Eskelinen kirjoitti Uusimaassa 21.12., että "Vuodesta 1984 alkaen poistettiin lain voimalla vanhemmilta oikeus lastensa kurittamiseen. Mikä on tulos tänä päivänä?", ja johtaen tämän yhteiskunnallisen moraalin, lastensuojelun ja ilmeisesti ties minkä hapartumiseen vihervasemmistolaisen käsialan tuloksena, epäselväksi jäi vain se, mikä on se tulos.

Epäselväksi jäi tosin myös yksi toinen asia. En kaipaa kuria sen enempää puolueisiin kuin perheisiinkään, mutta nyt soisi Timo Soinin tekevän asian selväksi: mikä on Perussuomalaisten kanta lasten fyysiseen koskemattomuuteen. Ettei vaan kukaan vahingossa erehtyisi luulemaan, että provinssipersu edustaa koko puolueensa kantaa.

Michael Perukangas
vihreä isä

Kirjoitus julkaistiin Uusimaassa 27.12.2012.

2 kommenttia:

Veijon blogi kirjoitti...

Parahin Michael!

En todellakaan kannata lasten pieksämistä ja hakkaamista. Yritin herättää keskustelua lastensuojelusta, kun se ei näytä ottavan "tulta alleen", kuin muutaman demari politrukin taholta. Toinen haukkui heti minut "paikalliseksi Bäckmaniksi" ja toinen kirjoitti asiallisemman vastineen. Tosin hänkin vihjaisi minun olevan lastenpieksäjä. Olet irroittanut yhden ainoan lauseeni asiayhteydestä.

Joka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee on vanha suomalainen sananlasku, joka pitää paikkansa yhä tänä päivänä. Kuri ei tässä tarkoita lasten hakkaamista tai pieksämistä, vaan selkeitä rajoja ja rakkautta lasten kasvattamisessa.

Terveisin Veijo Eskelinen, se provinssipersu
Terveisin Veijo Eskelinen

Michael Perukangas kirjoitti...

Hei,

en ole jaksanut olla kiinnostunut Bäckmanin edesottamuksista. Suosittelisin sanan "kuri" korvaamista jollakin sopivammalla ilmaisulla, esimerkiksi "kasvatus". Hyvä kuitenkin, että kantasi tuli selväksi.